ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Prima şedinţă a „Comitetului de cercetare UE – Moldova”

2013-02-01

La data de 5 februarie 2013, va avea loc prima şedinţă a „Comitetului de cercetare UE – Moldova”, creat în conformitate cu prevederile Memorandumului de Înţelegere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asocierea Republicii Moldova la al Şaptelea Program Cadru al Comunității Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologică și activități demonstrative (2007-2013), semnat la 11 octombrie 2011, la Bruxelles de către acad. Gheorghe DUCA, Președintele AȘM şi dna Máire GEOGHEGAN-QUINN, Comisarul European pentru Cercetare, Inovare și Știință.

Republica Moldova, în cadrul comitetului sus-menţionat, va fi reprezentată de către Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Din partea Comisiei Europene, la lucrările comitetului vor participa reprezentanţii Directoratului General pentru Cercetare şi Inovare, Dr. Elisabeth LIPIATOU, Șef al Unității pentru vecinătate europeană, Africa și Golful Persic şi Dr. Gediminas RAMANAUSKAS, responsabil pentru relaţiile cu ţările din Vecinătatea Estică.

Agenda evenimentului se va axa pe subiecte ce ţin de ultimele evoluții privind Spaţiul European de Cercetare (ERA), programul pentru cercetare şi inovare „Orizont-2020”, ultimele evoluții din cadrul sistemului CDI din Republica Moldova, situația actuală privind participarea Republicii Moldova la Programul Cadru 7 şi domeniile de interes pentru cooperare dintre UE şi Moldova. Pe parcursul şedinţei se va urmări revizuirea, evaluarea și discutarea măsurilor necesare pentru a asigura implementarea Memorandumului de Înțelegere menţionat, precum şi examinarea măsurilor de natură să îmbunătățească și să dezvolte cooperarea RM-UE pe dimensiunea cercetare-inovare.

Următoarea şedinţă a Comitetului UE-Moldova va avea loc la finele anului 2013.

Sursa: www.international.asm.md

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: Comisia Europeană, ERA, PC7
Ultima actualizare:  01-02-2013 17:23:11
Sursa: