ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Site-ul Implicare.md închis

2013-02-06

Portalul implicare.md, lansat în regim de testare de Guvern, unde cetăţenii puteau semnala diferite contravenţii sau ilegalităţi, a fost închis, la solicitarea Centrului naţional pentru protecţia datelor cu caracter personal. Motivul invocat este că reprezentanţii Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, care gestionează site-ul, au încălcat mai multe prevederi legale, informează Publika.md.

Potrivit experţilor, site-ul implicare.md a fost lansat cu mai multe abateri. Printre ele se numără şi faptul că acordul de utilizare al portalului nu informa în niciun fel utilizatorii că denunţul calomnios sau prezentarea unor informaţii false cad sub incidenţa Codului penal.

“Presupunem, teoretic, că la o intersecţie aţi filmat trei secunde cum cineva trece la roşu. Fapta contravenţională este că cineva, care conduce un autoturism, a trecut la roşu. Însă 9.55 de secunde nu se referă la fapta contravenţională, dar la alte evenimente pe care le filmaţi. Cum cineva trece strada cu un copilaş, cum tata cu mama sau cineva cu o amanta. Sunt diferite situaţii”, a declarat directorul-adjunct al Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter personal, Vasile Foltea.

Ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Pavel Filip, crede că unele obiecţii ale experţilor sunt neîntemeiate.

“Întrebarea mea era una firească - să nu aplicăm standarde duble, or noi avem zeci de portaluri şi zeci de site-uri, unde vedem date cu caracter personal. Solicitarea mea a fost foarte simplă – haideţi să nu găsim motive pentru a bloca acest proiect, dar să găsim puncte comune pentru a-l realiza”, a declarat ministrul.

Portalul implicare.md a fost lansat în regim de testare de Guvern, în noiembrie anul trecut.

Sursa: Publika.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: MTIC, website blocat
Ultima actualizare:  11-02-2013 10:26:46
Sursa: