ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Directorul IDSI participă la emisiunea radio "Spațiul public" privind e-guvernarea

2013-02-12

Azi, 12.02.2013, directorul Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale (IDSI) - Igor Cojocaru, a participat la emisiunea „Spaţiul Public” la Radio Moldova.

Subiectul emisiunii a fost e-guvernarea şi serviciile electronice în Republica Moldova. Invitaţi la emisiune au fost şi: Dona Şcola –vice-ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Stela Mocan – director al Centrului de Guvernare Electronică, Iurie Socol – Direcţia Reglementări tehnico-economice a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

În emisiune au fost puse în discuţii beneficiile serviciilor electronice pentru cetăţenii Republicii Moldova, eficienţa e-guvernării, iniţiativa „Guvern fără Hârtie” şi alte priorităţi de pe agenda de e-Transformare a Guvernării.

Igor Cojocaru a comentat eficacitatea e-guvernării din Republica Moldova din două perspective: ca reprezentant al comunităţii ştiinţifice şi ca cetăţean al Moldovei. Directorul IDSI a ţinut să explice procesul de optimizare a e-infrastructurii din sfera ştiinţei şi inovării „ACADEMICA” creată şi dezvoltată de IDSI. Astfel, prin eficientizarea reţelei a fost posibilă crearea de conţinut digital şi creşterea traficului de date de 3,69 ori în 2012 faţă de 2010 pentru Download şi de 5,15 ori pentru Upload.

Pentru a audia emisiunea, clic aici.
 

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: MTIC, Igor Cojocaru, emisiune radio, e-servicii, e-guvernare, Centrul de e-Guvernare
Ultima actualizare:  18-02-2013 16:23:50
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova