ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Codul de conduită al prestatorilor de servicii Internet propus pentru consultări publice

2013-02-18

Proiectul Codului de conduită al prestatorilor de servicii Internet a fost propus pentru consultări publice în cadrul mesei rotunde – „Un Internet mai sigur pentru copii”, organizată pe 15 februarie de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în parteneriat cu Centrul Internaţional „La Strada”. Evenimentul încheie şirul de acţiuni din cadrul Decadei Siguranţei pe Internet, care s-a desfăşurat la Chişinău în perioada 5-15 februarie.

Viceministrul TIC, Mihaela Iacob, a menţionat importanţa conjugării acţiunilor tuturor părţilor implicate în vederea asigurării unui mediu on-line protejat pentru copii. Participanţii la dezbateri au abordat subiecte ce ţin de securitatea copiilor pe reţelele de socializare, efectele negative ale utilizării internetului şi lansarea site-urilor de pregătire a copiilor în vederea siguranţei on-line.

Prestatorii de servicii Internet s-au arătat deschişi pentru colaborare în vederea prevenirii abuzului faţă de copii în mediul virtual, inclusiv prin blocarea site-lor care conţin materiale cu pornografie infantilă.

Potrivit participanţilor la dezbateri, acţiunile ce urmează a fi întreprinse trebuie să deruleze pe mai multe filiere: introducerea normelor de drept, atenţionarea societăţii asupra pericolului existent, atragerea mass-media în mediatizarea modurilor de protecţie a copiilor în mediul virtual, utilizarea oportunităţilor oferite de soft-uri ce permit părinţilor gestionarea spaţiului on-line pentru copii.

În urma discuţiilor s-a decis crearea unui grup de lucru, care va definitiva şi completa proiectul Codului de conduită al prestatorilor de servicii Internet, stabilind priorităţile unei abordări sistemice din partea statului. La dezbateri au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, ai societăţii civile, prestatori de servicii Internet.

Ziua Internaţională a Siguranţiei pe Internet se află la cea de-a X-a ediţie şi este marcată în 65 de ţări ale lumii.

Sursa: www.mtic.gov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: Internet, MTIC
Ultima actualizare:  18-02-2013 09:27:31
Sursa: