ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Guvernul Republicii Moldova a câștigat premiul internațional BEST mGOVERNMENT

2013-02-28

„Best mGovernment ” - cea mai bună performanță a unui guvern în comunicarea mobilă - a fost decernat executivului de la Chișinău de către GSMA, organizația mondiala care reprezintă interesele industriei de comunicații mobile, pentru proiectul „Semnătura Mobilă”. Acest serviciu electronic, dezvoltat în cadrul unui parteneriat public-privat între Guvernul Republicii Moldova, Centrul de Guvernare Electronică, Centrul de Telecomunicații Speciale și operatorii de telefonie mobilă Moldcell și Orange, a fost lansat pe 14 septembrie 2012.

Premiul „Best mGovernment” a fost ridicat de către directoarea executivă a Centrului de Guvernare Electronică, Stela Mocan, la congresul global al operatorilor de telefonie mobilă, care se desfășoară pe 26 februarie la Barcelona.

“Semnătura mobilă” este buletinul de identitate al cetățeanului în lumea virtuală şi cheia de acces către toate serviciile publice în format electronic. Cu „Semnătura mobilă” cetăţenii se autentifică în spațiul virtual și pot semna de la distanţă acte, rapoarte, cereri și declaraţii către instituţii.

„Semnătura mobilă” poate fi solicitată la operatorii de telefonie mobilă Moldcell și Orange. Cetăţenii trebuie să aibă la îndemână doar buletinul de identitate.

Serviciul „Semnătura mobilă”este disponibil și cetățenilor de peste hotare. Prin intermediul acestuia, ei pot accesa serviciile, pe care tradițional le solicitau doar de acasă, din Republica Moldova.

Până în luna martie 2013, „Semnătura mobilă” este gratuită. Pe viitor, prețul serviciului va fi unul accesibil tuturor categoriilor de cetățeni. Republica Moldova se numără printre primele șapte țări din lume care utilizează semnătura mobilă.

Guvernul Republicii Moldova este la al doilea premiu internațional în domeniul Guvernării Electronice. Soluția “Cloud Computing-MCloud”, implementată de executivul Republicii Moldova a câștigat premiul internaţional “Best Cloud Project in Central & Eastern Europe”.

Sursa: www.egov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: e-guvernare, Centrul de e-Guvernare
Ultima actualizare:  28-02-2013 08:34:19
Sursa: