ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Tehnologiile informaționale – instrumentele forte în dezvoltarea unei afaceri

2013-03-19

Deși toți agentii economici își fac un plan de lucru pentru anul 2013, bine structurat sau nu, aceștia doresc o reusită mai bună în comparație cu anul precedent. Care sunt pașii spre reușită și în dependență de care factori aceasta poate crește, s-a discutat în incinta Summit Events (Chișinău), miercuri, 13 martie, ora 18:00, la evenimentul "IT-ul ca instrument în dezvoltarea organizațiilor" organizat de catre compania de training-uri business “Evenda”, în parteneriat cu RSD (Reliable Solutions Distributor) – prima companie care a adus pe piața din Republica Moldova programe software licențiate și soluții business de calitate înaltă.

În cadrul seminarului, la care au fost învitați peste 50 de agenți economici, din domenii diferite, s-au discutat cele mai frecvente probleme întâlnite în cadrul companiilor din Republica Moldova și modul în care soluțiile IT pot optimiza aceste procese, reducând costurile și maximizând rezultatele.

În funcție de domeniul de activitate și obiectivele fiecărui manager de companie/departament, se poate opta pentru una sau mai multe soluții: Managementul Relațiilor cu Clienții (CRM), Planificarea Resurselor Companiei (ERP), Automatizarea Forței de Vânzări (SFA), Servicii Profesionale de Automatizare (PSA), Costul Total de Proprietate (TCO), Randamentul Investițiilor (ROI), etc. spune Managing Partner la Next Point Consulting (România) Ovidiu Creangă, invitat în calitate de speaker. În același context acesta a făcut o analiza a proceselor de business din viața fiecării companii și a prezentat indicii despre cum poate fi rezolvată o “problema” sau alta prin intermediul unor soluții anume: ‘’problemele sunt normale, dar mai puțin acceptabile de către factorul uman. Acestea devin gestionabile atunci când selectezi Soluția potrivită după riterii de rentabilitate (ROI), costuri operationale (TCO) și Request of Proposal (RFP)”.

Înainte de alegerea unei astfel de tehnologii, cât și punctele cheie care trebuiesc monitorizate pe parcursul implementarii soluției, este nevoie de un Furnizor potrivit, capitol la care compania RSD are o experiență de peste 5 ani alături de o echipă profesionistă de oameni certificați în domeniu și peste 1.000 de proiecte deja implementate în Romania și sute în Republica Moldova în diverse domenii: domeniul financiar-bancar (Banca Națională a Moldovei), telecomunicații (Orange Moldova), sanatate (Ministerul Sănătății Republicii Moldova), energetica (Union Fenosa), etc.

Sursa: www.itmoldova.com

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: seminar
Ultima actualizare:  19-03-2013 09:24:49
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova