ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

CGE a lansat oficial aplicația Social Tools

2013-03-26

SOCIAL TOOLS este aplicația câștigătoare la Open Data Hackathon, desfășurat în cadrul „Săptămânii Inovațiilor Deschise 2012”. Această platformă are la bază utilizarea datelor guvernamentale deschise.

SOCISAL TOOLS: http://socialtools.lungu.info/. Scopul acestei aplicației este de a disemina datele guvernamentale deschise pentru publicul larg prin plasarea lor pe diferite rețele de socializare și bloguri. Multe date guvernamentale cu caracter public sunt disponibile online, însă ele nu sunt vizibile pentru că sunt insuficient utilizate în studii și cercetări. SocialTools vine să schimbe situația. Această aplicație poate fi ușor încorporată pe rețele online. Prin intermediul aplicației, publicul este cu ochii pe noi seturi de date, acestea fiind disponibile spre utilizare și încorporare. Pentru a le folosi urmează să descărcați widgetul, iar aplicația SocialTools îl va popula cu date noi în timp real.

Aplicația SocialTools este destinată bloggerilor, ONG-urilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și reprezentaților guvernului. Platforma permite vizualizarea în timp real a datelor, fapt care face mai simplă monitorizarea activității guvernului.

Sursa: www.egov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: Centrul de e-Guvernare, date deschise
Ultima actualizare:  26-03-2013 10:19:52
Sursa: