ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Reţeaua „eTwinning Plus” lansată în ţările din Parteneriatul Estic

2013-04-01

Reţeaua virtuală a Comisiei Europene „eTwining Plus”, care a funcţionat în 100.00 de şcoli din 33 ţări europene, pentru a comunica între ele prin intermediul internetului, a fost extinsă şi în şcolile din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova şi Ucraina, începând cu 4 martie 2013.

Lansarea „eTwinning Plus” va permite şcolilor din aceste ţări să se alăture unei săli de clasă virtuale masive, în care elevii şi profesorii vor putea afla mai multe despre colegii din alte ţări şi să ia parte la proiecte interactive axate pe diferite domenii de studiu, cum ar fi învăţarea limbilor străine, matematică şi alte discipline. De asemenea, aceasta este o oportunitatea pentru tineri de a descoperi diferite culturi şi tradiţii comune.

„eTwinning Plus” este un proiect educaţional cu un potenţial enorm, de a înlătura barierele socio-culturale. Contactele obţinute de şcoli prin această reţea sunt benefice pentru toţi participanţii. „eTwinning Plus” oferă libertatea de a dezvolta proiecte creative inter-culturale şi educative, concomitent, încurajează elevii să îşi dezvolte abilităţile în sfera Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicare.
„eTwinning Plus” este un proiect pilot iniţiat în contextul politicii de vecinătate a UE, avînd ca scop consolidarea dialogului cu partenerii estici.

Pentru informaţii suplimentare accesaţi următorul link.

Sursa: www.international.asm.md

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: Parteneriat Estic, proiecte, TIC
Ultima actualizare:  01-04-2013 09:47:22
Sursa: