ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Calculatoare şi tablete pentru 15 şcoli din Moldova

2013-04-17

Din toamna anului curent, până la 15 şcoli din Moldova vor primi calculatoare şi tablete în cadrul unui proiect-pilot. Acestea vor putea fi folosite atât de profesori, cât şi de elevi, transmite Info-Prim Neo.

Declaraţia a fost făcută astăzi de către ministrul Educaţiei Maia Sandu, în cadrul Moldova ICT Summit 2013. Aceasta a mai spus că programul naţional de dotare a şcolilor cu dispozitive electronice moderne va fi implementat pe etape. În cadrul proiectului-pilot desfăşurat de minister, primii beneficiari ai echipamentelor inteligente vor fi elevii de clasa a V-a şi a X-a.

Împreună cu aceste dispozitive, în şcolile vizate vor fi disponibile şi informaţiile ce ţin de performanţa şi evidenţa elevilor, dar şi date legate de recensământul şcolar, toate în format electronic. „Vom organiza un concurs şi vom alege instituţiile care vor primi echipamentul. Vom folosi doar programe licenţiate. Timp de un an vom vedea cum va fi implementat acesta, după care vom trece la clasa a VII-a“, a mai spus Maia Sandu în cadrul evenimentului.

Totodată ministrul în exerciţiu a mai precizat că timp de trei luni a fost testată şi aplicaţia live.edu dezvoltată în parteneriat cu Microsoft, prin care profesorii din toată ţara vor putea comunica individual cu specialiştii de la Ministerul Educaţiei.

Sursa: www.itmoldova.com

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: Ministerul Educaţiei, proiecte
Ultima actualizare:  17-04-2013 16:00:02
Sursa: