ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI a premiat un elev în cadrul ediţiei a VI-a a Concursului Republican “Cel mai bun elev inovator”

2013-05-18


La data de 18 mai, curent, în incinta Bibliotecii Ştiinţifice Centrale „Andrei Lupan” a ASM, a avut loc evenimentul de nominalizare a câştigătorilor din cadrul Concursului republican „Cel mai bun elev inovator” ediţia a VI-a, organizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic, Universitatea ASM, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Agenţia pentru Proprietatea Intelectuală din RM susţinut inclusiv de Institutul de Dezvoltate a Societăţii Informaţionale. Scopul concursului este susţinerea şi stimularea ideilor inventive şi creative ale elevilor.

La concursul din acest an au participat 155 elevi din 37 de instituţii de învăţământ din Republica Moldova, care au prezentat 149 de lucrări din diferite domenii.

       Dintre cele 8 premii speciale acordate, IDSI a oferit un premiu bănesc şi o diplomă IDSI, elevului Iulian Cuciuc, în vârstă de 14 ani. Premiul şi diploma au fost înmînate de către directorul IDSI – Igor Cojocaru, care apreciază şi susţine de fiecare ideile novatoare mai ales în domeniul tehnologiilor informaţionale.
       Iulian este din satul Varniţa, raionul Anenii Noi, învaţă în clasa a VIII-a în cadrul Liceului Teoretic „Varniţa”.
       Inovaţia lui Iulian a constat în elaborarea unui site web, cu denumirea „VAR TEST”. Noutatea site-ului este auto-testarea elevilor în domeniul cunoştinţelor computerului. Site-ul a fost creat la 17 aprilie 2013 şi elaborarea lui www.vartest.at.ua a durat circa 2 săptămâni, a afirmat elevul. Iulian a participat pentru prima dată la acest concurs, este al doilea elev care participă din raionul Anenii Noi şi ne-a împărtăşit că premiul bănesc câştigat îl va investi în literatura de specialitate.

      Din partea echipei IDSI îi dorim lui Iulian mult succes şi cât mai multe idei inovatoare!

      Galerie foto

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: site, Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, inovare, Igor Cojocaru, IDSI, ASM, AITT
Ultima actualizare:  23-05-2013 08:47:58
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova