ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Vizita experţilor de la Banca Mondială la IDSI

2013-05-21


La data de 20 mai, curent, în contextul realizării studiului de fezabilitate de către Banca Mondială a implementării Cloud Computing de către Centrul de Guvernare Electronică – faza II, la Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale a avut loc întîlnirea dintre reprezentanţii Băncii Mondiale (5 experţi), A.O. RENAM (7 persoane) şi IDSI (3 angajaţi).

Scopul întrunirii a fost analiza beneficiilor, avantajelor implementării Cloud Computing pentru administraţia publică din Republica Moldova de către Centrul de Guvernare Electronică în contextul strategiei de e-Transformare a Guvernării (2011). S-a discutat detaliat posibilităţile parteneriatelor public-private în Moldova în domeniul Cloud Computingului. Au fost analizate oportunităţile de digitizare şi migrare în cloud-ul centralizat al ţării a serviciilor din sfera de cercetare-dezvoltare-inovare (prestate de exemplu: de IDSI) şi serviciile RENAM.

Galerie foto

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Republica Moldova, RENAM, Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, e-Transformare, Cloud computing, Centrul de e-Guvernare, CDI, Banca Mondiala
Ultima actualizare:  21-05-2013 10:02:56
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova