ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Workshop pentru utilizatorii Reţelelor Naţionale Ştiinţifico-Educaţionale

2013-05-23


La data de 22 mai 2013, la Kiev, Ucraina a avut loc workshopul destinat utilizatorilor Reţelelor Naţionale Ştiinţifico-Educaţionale (REN din engleză - Research and Educational Network). Conceptul Uniunii Europene privind REN-urile, devenit aproape universal în Europa este apreciat pe larg şi în Asia, Africa şi America de Sud, fiind unul din factorii-cheie ce a determinat succesul GEANT ca o platform internaţională pentru cercetările și inovaţiile de ultimă oră. Datorită rolului tot mai mare al REN ca şi e-Infrastructură, la Kiev a fost organizat ieri un workshop destinat în principal organizaţiilor de cercetare şi instituţiilor care, fie sunt conectate la astfel de reţele naţionale sau intenţionează să se conecteze, din Europa de Est (NREN din engleză - National Research and Education Networks).

Evenimentul a avut drept subiecte de discuţie:
1 – servicii avansate şi e-Infrastructură oferite de NRENuri pentru comunitatea ştiinţifică
2 – aspectele reţelelor umane în implementarea proiectelor europene şi posibilităţile de extindere a consorţiumurilor actuale şi viitoare pentru noi membri din Europa de Est şi din ariile adiacente.

La acest eveniment au participat 15 persoane delegate din Republica Moldova, printre care şi Igor Cojocaru – directorul Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale şi Luminiţa Mihalachi, cercetător ştiinţific de la acelaşi institut.
 

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Igor Cojocaru, IDSI, deplasare, workshop
Ultima actualizare:  30-10-2013 10:09:51
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova