ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Un parcurs de nota 10

2013-06-18


În data de 17 iunie curent, la Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei (UnAŞM), a avut loc susţinerea tezelor de licenţă la specialitatea Matematică. Unul dintre absolvenţii UnAŞM care a susţinut teza de licenţă cu brio este Andrei Coliban, care este stagiar, dar şi colaborator al Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale.

Teza cu tema: „Sistem software de prelucrare şi procesare a grafurilor”, conducătorul căreia din partea UnAŞM a fost dl Sergiu Corlat, a fost realizată în baza sistemului informațional Instrumentul Bibliometric Naţional (IBN), elaborat şi menţinut de IDSI începând cu 2011, sistem ce conţine peste 21 000 de articole unice publicate în revistele ştiinţifice acreditate naţionale.

Pe parcursul stagiului de practică, Andrei a reuşit să implementeze un modul care permite vizualizarea legăturilor dintre coautorii publicaţiilor în formă de graf în dependenţă de o anumită perioadă de timp. Această formă de afişare a colaborării coautorilor publicaţiilor oferă informaţie privind cooperarea dintre savanţi reprezentând diferite domenii al ştiinţei, care, la rândul său, poate fi un alt obiect al cercetării.

Andrei a participat cu aceeaşi temă (Sistem software de prelucrare şi procesare a grafurilor) şi la Conferinţa Ştiinţifică a Studenţilor şi Masteranzilor "Viitorul ne aparţine", Ediţia a III-a. Conferinţa a avut loc la 26 aprilie, curent, în cadrul Universităţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei, la care au participat 142 de studenţi şi masteranzi din cinci universităţi (UnAŞM, UASM, USMF, USM, Universitatea de Stat din Tiraspol).

Colectivul IDSI îl felicită cordial pe Andrei Coliban!

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: stagiu de practica, Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, IDSI, IBN
Ultima actualizare:  20-06-2013 12:13:03
Sursa: