ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI - 5 ani de activitate!

2013-07-01


La data de 28 iunie curent, Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale a serbat împlinirea celor 5 ani de activitate. IDSI a fost creat la 30 iunie 2008, la iniţiativa Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi a Ministerului Dezvoltării Informaţionale (în prezent Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor).

Serbarea celor 5 ani de activitate a demarat cu prezentarea tezelor susținute de către stagiarii din IDSI în acest an: Sistemul informaţional al firmei - instrument al eficientizării activităţii ei (Alexandru Petrov, teză de master, ASEM); Analiza mediului de marketing al IDSI (Dumitrița Ungureanu, teză de licentă, ASEM); Social Media în Republica Moldova (Lilian Friptuleac, teză de master, USM). Prezentările au fost urmate deun raport de totalizare a activităţii IDSI prin indicarea celor mai importante realizări: participarea în proiecte naţionale şi internaţionale, publicaţii relevante etc. – cu prezentări în dinamică şi perspective de dezvoltare a instituţiei.

Evenimentul a urmat cu înmânarea certificatelor de realizare a stagiului în cadrul instituției, de către directorul IDSI dl Igor Cojocaru, precum şi a diplomelor de merit și de onoare angajaților IDSI cu ocazia împlinirii celor 5 ani de activitate, pentru contribuție, colaborare activă și rezultate frumoase. Directorul IDSI a ținut să aducă sincere mulțumiri colectivului pentru dedicație și efort continuu. La rândul său, acesta a primit o diplomă de excelență din partea colectivului pentru devotamentul în activitatea pe care o desfășoară, de la înființarea instituției până în prezent.

IDSI şi-a concentrat activitatea către extinderea utilizării tehnologiei informației şi comunicațiiior (TIC) în sistemul de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI), principalul producător de cunoştinte şi tehnologii noi şi, prin aceasta, pilon al dezvoltării societăţii informaţionale în Republica Moldova.

Existenţa, în Republica Moldova, a unui institut de cercetare specializat în problematica dezvoltării societăţii informaţionale are corespondent în practică a numeroase state membre ale Uniunii Europene (Finlanda, Portugalia, Slovacia, Spania, Ungaria, Rusia etc.), precum şi a altor state dezvoltate (SUA, Japonia, Singapore, Coreea de Sud etc.).

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale
Ultima actualizare:  01-07-2013 17:17:44
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova