ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Din 31 iulie este accesibilă portabilitatea numerelor de telefonie fixă

2013-07-31


Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor informează că numerele de telefonie fixă pot fi portate începând de astăzi, 31 iulie. Astfel, cetăţenii pot să schimbe furnizorul de servicii de telefonie, păstrându-şi numărul de telefon fix.

Cererea depusă de abonaţi în acest scop va fi examinată în cinci zile lucrătoare de la depunere. Numerele utilizate de abonaţii centralelor analogice vor putea fi portate numai după digitalizarea acestor centrale.

Potrivit ANRCETI, portarea numerelor între reţelele de telefonie fixă se va efectua în cazul în care furnizorul nou oferă servicii şi are resurse atribuite pentru numerotare în aceeaşi zonă geografică, fără a ţine seamă de şirul de numere existent („2”, „3”, „5” etc). Totodată, furnizorii sunt obligaţi să asigure portabilitatea numerelor indiferent de tehnologia utilizată, de serviciul furnizat sau de tipul contractului abonatului cu un anumit operator.

„Portabilitatea numerelor, atât pentru telefonia mobilă, cât şi cea fixă, asigură abonaţilor o mai mare libertate în alegerea furnizorului de servicii. Cetăţenii pot face alegerea în funcţie de atractivitatea ofertelor şi ţinând cont de raportul dintre calitate şi preţ”, consideră ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip.

În prezent în Republica Moldova activează 4o de furnizori de telefonie fixă.

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor aminteşte că la 1 iulie a fost lansat serviciul de portabilitate pentru reţelele mobile. În decurs de lună au fost înregistrate peste 7000 de cereri de schimbare a operatorului de telefonie mobilă, 5300 de numere au fost portate.

Sursa: mtic.gov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: MTIC, telefonie
Ultima actualizare:  01-08-2013 14:15:28
Sursa: