ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Şcoala Internaţională a Tinerilor Cercetători din Sankt-Petersbrug

2013-10-21

În perioada 2-6 octombrie 2013, la Sankt-Petersburg (Federaţia Rusă), a fost organizată a III-a Şcoală Internaţională a Tinerilor Cercetători. Evenimentul a fost organizat de Institutul de Istorie a Ştiinţei şi Tehnologiei al Academiei de Ştiinţe din Rusia cu sediul la Moscova şi filiala acestuia din Sankt-Petersburg. Participanţii şcolii din Federaţia Rusa, Belarus, China şi Moldova au prezentat rapoarte în domeniul istoriei ştiinţei şi tehnologiei, sociologiei ştiinţei, scientometriei.

Din partea Republicii Moldova la eveniment a participat Rodica Cujba, cercetător ştiinţific al Laboratorului Tehnologii Informaţionale şi de Comunicaţie din cadrul IDSI. Dna Cujba a prezentat raportul „Dezvoltarea ştiinţei în Republica Moldova: istorie şi perspective”, care a cuprins perioada începând cu evul mediu şi până-n prezent, inclusiv reforma sferei ştiinţei şi inovării din 2004, precum şi cea din 2013. Raportul a stârnit un deosebit interes la participanţii şcolii în contextul reformei iniţiate în 2013 a Academiilor de Ştiinţe din Rusia.

În rezultatul participării reprezentantului IDSI la lucrările şcolii au fost stabilite contacte de colaborare cu participanţii din Rusia, Belarus, China în domeniul publicării unor lucrări ştiinţifice comune, informării şi participării la evenimente ştiinţifice, participării în proiecte bi- şi multilaterale.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: scientometrie, IDSI, deplasare, scoala
Ultima actualizare:  23-10-2013 09:06:09
Sursa: