ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale a aderat la Carta europeană a cercetătorilor

2014-03-11   Accesări: 5834  Vizitatori unici: 2752

La data de 25 februarie 2014, Î.S Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale a emis declaraţia de aderare la Carta Europeană a cercetătorilor şi Codul de Conduită pentru Recrutarea Cercetătorilor, în care şi-a exprimat acordul cu privire la principiile şi condiţiile prezentate în acestea.

 

Cele două documente, adoptate de Comisia Europeană pe 11 martie 2005, reprezintă elemente cheie - pentru a face din cercetare o carieră atractivă, ca parte esenţială a stimulării creşterii economice şi a numărului locurilor de muncă. Ele specifică rolurile, responsabilităţile şi prerogativele cercetătorilor şi angajatorilor.

Carta şi Codul conţin 40 de principii şi condiţii generale care sunt structurate pe patru dimensiuni:

 

  1. aspecte etice şi profesionale;
  2. recrutare;
  3. condiţii de muncă şi securitate socială;
  4. training.

Prin această declaraţie, Î.S Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale se angajează de bună voie să aplice în activitatea sa principiile stipulate în Carta şi Codul de Conduită, stabilindu-şi drept scop crearea unui mediu atractiv în cariera cercetătorilor săi precum şi îmbunătăţirea calităţii activităţii de cercetare-inovare.

Anterior acelaşi angajament şi l-au asumat Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Universitatea Academiei de Ştiinţe. Lista celorlalte instituţii din lume se poate găsi aici.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Universitatea ASM, IDSI, Euraxess, Comisia Europeană, cercetator, carta europeana, ASM
Ultima actualizare:  11-03-2014 14:18:16
Sursa:  

 
5
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova