ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

"iTineret - Viitorul începe cu tine” ediţia a 2-a

2010-09-21

Alexandru Oleinic, ministrul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor a lansat astăzi cea de-a doua ediţie a concursului naţional „iTineret - Viitorul începe cu tine”, cunoscut ca un proiect de amploare din Republica Moldova dedicat tinerilor pasionaţi de domeniul tehnologiilor informaţionale.

Necesitatea organizării ediţiei a doua a reieşit din faptul că : „Zeci de tineri care au participat la prima ediţie a concursului şi sute de doritori care nu au reuşit să-şi prezinte lucrările şi-au exprimat speranţa că acest concurs inedit va continua şi în următorii ani, contribuind la atragerea tineretului în activităţile de dezvoltare a domeniului tehnologiilor informaţionale”, a menţionat ministrul Alexandru Oleinic.

Ca şi în ediţia precedentă, concursul va fi desfăşurat în două etape şi va fi adresat liceenilor şi studenţilor, pasionaţi de domeniul tehnologiilor informaţionale.

După prima etapă vor fi selectaţi 100 de tineri care vor fi invitaţi la o tabără de vară cu tematică IT, unde, pe lângă activităţile distractive, vor participa la seminare şi workshop-uri susţinute de experţi din domeniu atât din Moldova, cât şi de peste hotare. Tot în cadrul taberei finaliştii îşi vor prezenta proiectele în faţa colegilor, care vor avea ocazia să voteze şi ei datorită sistemului de evaluare a proiectelor oferit de către compania EVISOFT.

Premiile la această ediţie vor consta din calculatoare, accesorii, aplicaţii, chiar şi burse de studii oferite cu generozitate de către sponsorii concursului.

Noutatea celei de-a doua ediţii va fi metoda de aplicare la concurs, categoriile noi de aplicare, criteriile de evaluare a concurenţilor, etc.

Concursul urmăreşte să devină o platformă de afirmare pentru tinerii cu cunoştinţe în domeniul tehnologiilor informaţionale, care studiază sau planifică să urmeze o facultate în domeniul tehnologiilor informaţionale, inclusiv, prin acest concurs, se doreşte stimularea tinerilor pentru realizarea de proiecte inovatoare şi dezvoltarea sectorului IT din Republica Moldova.

Concursul “iTineret -Viitorul începe cu tine” se desfăşoară la iniţiativa şi sub patronajul ministrului MTIC, Alexandru Oleinic, cu susţinerea companiilor : Microsoft, StarNet, Moldtelecom, Moldcell, Suncommunications, Î.S. « CRIS « Registru », Î.S. « MoldData », Î.S. « Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio » şi altele.

Detalii despre ediţia a doua a concursului „iTineret-Viitorul începe cu tine” vor fi afişate în curînd pe site-ul www.itineret.md

Sursa: www.mtic.gov.md

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Internet
Ultima actualizare:  15-02-2012 10:49:14
Sursa: