ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

IBM analizează posibilitatea înfiinţării unui Centru de Excelenţă în Cercetare în Moldova

2010-09-15   Accesări: 1929  Vizitatori unici: 958

În perioada 6-7 Septemebrie 2010, o delegaţie a IBM a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova, cu scopul de a identifica domenii de cercetare potenţiale pentru înfiinţarea unui Centru de Excelenţă în Cercetare. Seminarul desfăşurat în perioada respectivă a fost organizat de Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor şi Academia de Ştiinţe a Moldovei.

La seminarul a avut loc în sala de şedinţe a MTIC au fost prezenţi viceministrul MTIC Dorin Recean, vicepreşedintele ASM m.c. Ion Tighineanu, directorii instituteor academice, reprezentanţi ai instituţiilor de cercetare din diverse domenii: tehnologii informaţionale şi comunicaţii, fizică, chimie, nanotehnologii, medicină, protecţia apelor, protecţia plantelor etc.

Reprezentanţii IBM au vizitat mai multe institute şi centre de cercetare din Republica Moldova printre care Institutul de cercetări "Eliri" SA, Universitatea Tehnică a Moldovei etc.

Un interes deosebit au trezit rezulatele cercetătorilor din Reublica Moldova în domeniile nanotehnologii, studiul materialelor şi medicină. Ca rezulat reprezentanţii IBM s-au arătat interesaţi a deschide al 11-lea laborator de cercetare şi dezvoltare din lume la Chişinău.

Ştiaţi că...

Compania IBM este cel mai mare furnizor IT din lume, cea mai inovativă companie la nivel mondial. În ultimii 15 ani IBM a înregistrat cele mai multe brevete decât oricare altă companie pentru invenţiile sale tehnologice. IBM este lider global în cercetare în nanotehnologie şi deţine peste 10.000 de brevete în acest domeniu.

Ca lider IT, soluţiile şi serviciile IBM pătrund în toate domeniile: servicii financiare, sănătate, guvern, automobile, telecomunicaţii, educaţie. Diversitatea şi aria largă de acoperire a portofoliului – hardware, software, servicii, cercetare, finanţare şi tehnologie – diferenţiază în mod unic IBM de celelalte companii din industria IT.

IBM a realizat o serie de investiţii majore în ţările emergente, în acelaşi timp integrându-şi rapid la nivel global operaţiile şi activităţile în funcţie de costuri, competenţe şi mediul de afaceri. IBM are un lanţ de aprovizionare global, dezvoltă software la nivel global, are o reţea globală de laboratoare de cercetare şi livrează servicii la scară globală, astfel devenind un nou model de corporaţie, cea integrată global.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: 4G, ASM, Centrul de Excelență în TIC, IBM, MTIC
Ultima actualizare:  22-10-2015 08:40:22
Sursa:  

 
1