ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

În anul 2011, vor fi lansate noi servicii electronice

2010-10-13

Ministerul Tehnologiilor Informaţionale va lansa în 2011 mai multe servicii electronice noi, transmite MOLDPRES.

Dona Şcola, viceministru al Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, a menţionat astăzi, la o conferinţă de presă, că printre noile servicii se numără agenda electronică a elevului, care prevede că părintele va fi informat prin mesaje electronice despre prezenţa elevului la ore, reuşită şi evenimente şcolare, astfel profesorii fiind scutiţi de completarea agendelor pe suport de hîrtie. Un alt serviciu electronic nou ţine de înscrierea copiilor în grădiniţe şi în şcoli prin intermediul internetului, depăşind actualul sistem formal de înscriere.

Printre noile servcii se numără publicarea actelor oficiale în "Monitorul Oficial" doar în format electronic şi eliberarea cazierului judiciar prin intermediul internetului etc.

Viceministrul a precizat pentru agenţie că noile servicii sînt o parte componentă a proiectului "Transformarea electronică a Moldovei", care prevede mai multe reforme în sistemul informaţional de prestare a serviciilor publice al Guvernului.

Proiectul va fi implementat cu suportul financiar al Băncii Mondiale, în baza unui acord de împrumut. Serviciile ce urmează să fie implementate prioritar urmează să fie selectate pînă la sfîrşitul lunii noiembrie anul curent, după care proiectul va fi prezentat spre aprobare conducerii Băncii Mondiale, în decembrie 2010.

Costul proiectului "Transformarea electronică a Moldovei" este de 15 milioane de dolari şi urmează să fie implementat pe parcursul a patru ani, notează MOLDPRES.

Sursa: MOLDPRES

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: e-servicii
Ultima actualizare:  15-02-2012 10:45:34
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova