ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Geoportal.md – acces gratis la date cadastrale grafice prin Internet

2010-11-19

Noul serviciu on-line a fost lansat de Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru în cadrul sistemului informaţional “Fondul de Date Geospaţiale”. Astfel, persoanele care doresc să procure un imobil, se pot asigura de veridicitatea locului şi a suprafeţei construcţiei datorită accesului gratuit la date cadastrale grafice prin Internet.

Vasile Grama, directorul Agenţiei respective, a menţionat astăzi, la o conferinţă de presă, că prin accesarea bazei de date cadastrale grafice, administraţia publică locală, agenţii economici şi persoanele fizice vor putea să verifice veridicitatea documentelor ce ţin de proprietatea asupra bunurilor imobile în condiţiile în care, în timpul înregistrării masive a bunurilor imobile anterior, în multe cazuri documentele eliberate nu corespundeau acestor bunuri şi ca amplasament în teren şi ca valoare.

Astfel, vizitatorii paginii web al Fondului de Date Geospaţiale – www.geoportal.md, vor putea obţine informaţia necesară atît prin introducerea adresei unde se află imobilul, cît şi a codului cadastral al terenului înregistrat. Serviciul este disponibil în trei limbi: română, engleză şi rusă.

Grama a specificat că Agenţia a elaborat un alt proiect ce ţine de implementarea unei tehnologii similare şi pentru date cadastrale grafice on-line cu referire la terenurile funciare şi că, în cazul în care vor fi disponibile anumite fonduri de bani, în circa 3-4 ani acesta ar putea fi aplicat în practică.

Cheltuielile pentru implementarea sistemului informaţional “Fondul de Date Geospaţiale” se cifrează la circa 20 mii de euro, ce constituie investiţii proprii ale întreprinderii.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Internet
Ultima actualizare:  15-02-2012 10:42:05
Sursa: