ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Cartea lui Google ne învaţă 20 de lucruri despre browsere şi Web

2010-11-21

Într-o încercare de a invăţa utilizatorul de rând despre fundamentele browser-elor şi ale Web-ului, Google a lansat o carte interactivă online care explică concepte precum TCP/IP, HTML, extensii browser sau malware.

Într-un cuvânt, această carte interactivă ar putea fi definită ca un dicţionar online oferit de Google, din care utilizatorii pot afla definiţii şi explicaţii ale termenilor folosiţi pe Web.

Cartea, care a fost creată de echipa Google Chrome, se numeşte “20 de lucruri pe care le-am invăţat despre browsere şi Web” (20 Things I Learned About Browsers and the Web) şi explică pas cu pas ce este web-ul şi cum functionează acesta.

Cartea se concentrează pe 19 topicuri diferite (plus o recapitulare). Începe cu “Ce este Internetul?”, pentru ca apoi să ajungă la cloud computing, aplicaţii web, limbaje de programare web, browsere, confidenţialitate online, securitate şi open source. Google îşi dă seama că majoritatea oamenilor nu au idee cum functionează un browser sau ce înseamnă HTML5.

Probabil s-a convins de acest lucru anul trecut, când oamenii Google au ieşit în stradă şi au intrebat trecătorii: “Ce este un browser web?”. Mai puţin de 8% din cei participanţi la studiu au dat un răspuns corect.

Prin “20 de lucruri pe care le-am învăţat despre browsere şi web”, gigantul Internetului îşi propune să îndrepte aceşti utilizatori către un website care să le ofere noţiunile elementare.

Cartea online este disponibila aici.

Sursa: http://itmoldova.wordpress.com/

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Internet
Ultima actualizare:  15-02-2012 10:39:40
Sursa: