ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Noi oportunitati de colaborare dintre R.Moldova şi Singapore în domeniul e-transformării şi e-guvernării

2010-08-12

Prim-ministrul Vlad FILAT a avut astăzi o întrevedere cu Chin Siong SEAH, director general executiv al Companiei IDA International din Singapore.

La întrevedere a participat şi ministrul de Stat, Victor BODIU.

Discuţia s-a axat pe oportunităţile de colaborare dintre Republica Moldova şi Singapore în domeniul e-transformării şi e-guvernării.

Vlad FILAT a mulţumit pentru disponibilitatea de a ajuta Republica Moldova în asimilarea experienţei Singaporului.

Premierul a spus că Republica Moldova este interesată să intensifice colaborarea în cadrul Acordului semnat în decembrie 2009, precizînd că proiectele comune cu siguranţă vor fi de succes.

Chin Siong SEAH a spus că ţara sa deţine o bogată experienţă în domeniul e-transformării şi este disponibilă să ajute cu expertiză şi asistenţă tehnică Republica Moldova.

„Noi sîntem dispuşi să trimitem 2-3 experţi, care să facă o evaluare a situaţiei şi ulterior să vină cu propuneri concrete, astfel încît asistenţa tehnică pe care o vom acorda Republicii Moldova să fie cu adevărat necesară”, a spus Chin Siong SEAH.

El a opinat că în Programul „Rethink Moldova”, lansat în martie 2010 la Bruxelles, trebuie să fie inclus domeniul e-transformării şi e-guvernării.

Chin Siong SEAH a precizat că vizita delegaţiei Republicii Moldova, condusă de ministrul de Stat, Victor BODIU, în Singapore, la finele lunii curente, va mobiliza şi mai mult Republica Moldova să implementeze aceste inovaţii.

Prim-ministrul a spus că delegarea experţilor din Singapore este un lucru foarte important pentru Republica Moldova, deoarece ţara noastră îşi propune să implementeze din start corect şi eficient aceste proiecte.

Sursa: www.gov.md

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: e-Transformare
Ultima actualizare:  15-02-2012 10:53:22
Sursa: