ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

HP: cloud computing este tendinţa anului în tehnologie

2011-02-07

HP anunţă o nouă gamă de produse şi servicii care le permite companiilor şi instituţiilor publice să valorifice beneficiile tehnologiei de cloud computing, garantându-le, de asemenea, nivelul potrivit de securitate, performanţă şi disponibilitate.

Tehnologia de cloud computing reprezintă o platformă tot mai importantă pentru companiile care urmăresc să implementeze conceptul Instant-On, concept care presupune că toate elementele de business şi toţi angajaţii sunt conectaţi în permanenţă. Astfel de companii au nevoie de medii informatice flexibile, automatizate şi sigure, capabile să se adapteze rapid în funcţie de cerinţele în schimbare.

Deşi tehnologia de cloud computing oferă o serie de beneficii importante, cum ar fi posibilitatea de a implementa rapid noi servicii, reducerea numărului de specialişti IT necesari în companie şi utilizarea unui model de plată de tip pay-as-you-go, de obicei, ea lipseşte din zonele cele mai importante pentru companii: securitate, disponibilitate şi uşurinţă de integrare.

Noile soluţii HP Hybrid Delivery permit tuturor clienţilor să se bucure de beneficiile tehnologiei de cloud computing disponibile până acum doar companiilor mari, răspunzând de asemenea cerinţelor specifice de business şi celor din sectorul public.

„Tehnologia de cloud computing devine tot mai populară, iar HP este una dintre companiile de tehnologie care fac posibilă extinderea acestei tendinţe”, a declarat Ann Livermore, vicepreşedinte executiv, HP Enterprise Business. „Cu o experienţă vastă de colaborare cu companii mari, un portofoliu extins de soluţii şi o organizaţie de livrare de servicii globale, HP este pregătit să îşi sprijine clienţii în acest proces de transformare.”Soluţiile cloud de la HP: Cloud pentru companii mari

HP Enterprise Cloud Services-Compute livrează soluţii de „private cloud as a service” din centrele date moderne ale HP. Conform unor politici specifice de livrare de servicii, performanţă, securitate şi confidenţialitate, aceste soluţii le oferă clienţilor un model de implementare rapidă, putere de calcul sigură şi capacitate IT ce poate fi adaptată tuturor cerinţelor. Valorificând poziţia de lider a HP în domeniul infrastructurilor convergente şi portofoliul vast de software de automatizare şi administrare al companiei, HP Enterprise Cloud Services – Compute pune la dispoziţia clienţilor toate resursele necesare pentru accesarea unui private cloud hibrid.

HP CloudSystems este cel mai complet sistem integrat care le oferă companiilor posibilitatea de a construi, administra şi consuma servicii în medii cloud private, publice şi hibride. Acest sistem combină beneficiile Infrastructurii Convergente HP cu HP Cloud Service Automation pentru a livra securitate unificată şi pentru a asigura conformitatea aplicaţiilor pe infrastructuri fizice şi virtuale.

În acelaşi timp, HP CloudSystem susţine HP Cloud Maps, primul serviciu din industrie care oferă un catalog preconfigurat de elemente care să permită automat accesul aplicaţiei optimizate la resursele necesare de infrastructură. Astfel, HP CloudSystem permite implementarea unor servicii noi de cloud în doar câteva minute.

HP Cloud Discovery Workshop ajută companiile şi instituţiile guvernamentale să dezvolte strategii inteligente şi să aleagă cea mai potrivită modalitate de a valorifica tehnologia cloud. Atelierele de o zi sau de două zile includ mai multe module care acoperă o varietate de subiecte, inclusiv descrierea unor modele diferite de business sau securitate şi identificarea serviciilor potrivite pentru cloud. Aceste ateliere de training sunt susţinute de specialişti HP cu experienţă în proiecte globale de implementare cloud.

Serviciile financiare HP sunt disponibile clienţilor care implementează reţele de private cloud şi vor să îşi reducă costurile. HP poate să livreze pachete combinate deoferte de cloud şi oferte financiare de la divizia HP Financial Services care să ajute companiile să îşi optimizeze cheltuielile, bucurându-se, în acelaşi timp, de cele mai noi tehnologii.

Sursa: www.itmoldova.com

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Cloud computing
Ultima actualizare:  15-02-2012 09:49:14
Sursa: