ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Primul serviciu electronic de stat acordat prin intermediul telefoniei mobile

2011-02-04

În cadrul Expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova” la standul CRIS „Registru” a fost lansat în regim de testare primul serviciu electronic de stat acordat prin intermediul telefoniei mobile - acordarea informaţiei despre mijlocul de transport prin intermediul mesajelor SMS.

Acest serviciu este lansat în colaborare cu compania Moldcell şi va fi disponibil numai pentru abonaţii acestui operator de telefonie mobilă începînd cu 7 februarie curent.

Astfel, prin intermediul unui SMS se poate primi informaţia privind mijlocul de transport din Registrul de stat al transporturilor. Solicitant al serviciului poate fi atît persoana fizică, cît şi persoana juridică, care comandă serviciul menţionat prin intermediul telefoniei mobile.

Expediind un SMS la numărul 2887, veţi primi gratuit o informaţie limitată despre mijlocul de transport, iar la numărul 2886 veţi primi contra plată o informaţie amplă despre mijlocul de transport ce cuprinde peste 20 de caracteristici. Costul serviciului „Informaţiei privind mijlocul de transport” solicitat la numărul 2886 constituie 60 lei.

Detalii cu privire la noul serviciu la telefonul 25-70-70 şi pe portalul serviciilor electronice www.e-services.md la categoria „Documentarea transportului şi a conducătorilor auto” din capitolul „Servicii electronice”.

Informaţia despre mijlocul de transport era disponibilă pînă în prezent în formă de extras prin intermediul terminalelor de plăţi, care sunt instalate în toată republica.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: e-servicii, SA Moldcell
Ultima actualizare:  21-04-2016 13:16:20
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova