ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Primul pas spre E-Sănătate în Republica Moldova!?

2011-03-22

Directorii spitalelor din Republica Moldova vor schimba penita si scrisorile pe mouse si e-mail.

Ministrul sanatatii, Andrei Usatii, a anuntat ca in timpul apropiat va semna o dispozitie prin care acestia sa fie dotati cu calculatoare. Motivul este simplu: suntem in secolul 21 si trebuie sa fim in pas cu tehnologiile informationale. De cealalta parte, unii directori spun ca ar avea nevoie de cursuri.

Chiar daca si-a luat un laptop acum 3 ani, directorul spitalului din Straseni recunoaste ca inca nu stie sa-l foloseasca. Calculatorul sta mai mult de forma in biroul sau. Asta si pentru ca ii este mai usor sa scrie de mana, iar apoi secretara este cea care ii da textului forma electronica.

Despre e-mail, nici vorba nu poate fi. Este prea complicat si nici nu are cand sa- si tot verifice posta, spune directorul. Dar asta nu-l impiedica sa aiba planuri mari pentru institutie.

Directorul, la fel ca toti colegii sai, are la dispozitie un an pentru a invata sa lucreze la calculator. Este data limita ceruta de catre actualul ministru al sanatatii, care considera ca pixul si hartia sunt depasite.

Daca nu se vor putea adapta, isi vor pierde locul de munca, afirma ministrul.

Andrei Usatii are in birou tocmai doua laptopuri. Potrivit datelor oficiale, aproape jumatate din angajatii din sistemul medical au peste 50 de ani.

Sursa: www.protv.md

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: IDSI
Ultima actualizare:  15-02-2012 09:30:40
Sursa: