ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

E-Estonia. E-Police

2011-03-18

În Estonia, daca vei vedea luminile laptopului conectat in automobilele politiei, nu inseamna ca politistul isi controleaza posta electronica sau contul pe odnoklassniki :) .

Politia lucreaza in acest mod, avand acces la baza de date online, care este o compilatie dintre resursele de securitate Shengen, contabilizarea tuturor incalcarilor persoanei supuse controlului de rutina sau inopinat si de catre sitemul de camere video instalate in orase si pe soselele tarii, registrul automobilelor etc.

Dotarea informationala corespunzatoare permite adoptarea unei decizii operative, fara consultarea superiorului sau dispatcher-ului. Unica persoana care va avea de suferit de pe urma acestui sistem este cea ce incalca legislatia.

Pentru ca fiecare automobil, inclusiv cel condus de mine are in baza de date profilul soferilor, se intampla des ca automobilele furate sa fie gasite inainte de a fi anuntati de catre proprietari despre disparitia lui.

Controlul (pot fi si peste o suta pe an per automobil) inseamna extrem de rar stoparea lui pe dreapta, el poate fi efectuat instantaneu, in timpul deplasarii sau stationarii, inclusiv de catre sistemul de camere de supraveghere care contureaza foarte clar de cate ori soferul a depasit viteza regulamentara, a parcat in locuri interzise, sau a cedat conducerea mijlocului de transport unei terte persoane.

In plus, fiecare echipaj este echipat cu sisteme GPS performante ce permite indreptarea celui mai apropiat echipaj catre locatia necesara si organizarea eficienta a activitatii lor, in functie de apelurile pe care cetatenii le pot adresa sistemului unic 112, pentru orice cazuri.

In ultimii ani, mortalitatea pe soselele Estoniei a scazut de 4 ori datorita sistemului dur dar corect.

E-Police apara cetatenii loiali legilor Estoniei si isi merita toata investitia, dupa mine.

Surs: www.itmoldova.com

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: IDSI
Ultima actualizare:  15-02-2012 09:35:11
Sursa: