ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

De la 1 aprilie operatorii TIC vor avea acces la infrastructura Moldtelecom

2011-03-25

De la 1 aprilie curent, compania Moldtelecom va oferi acces la infrastructura sa pentru companiile private din domeniul TIC. Despre aceasta a anunţat directorul comercial Moldtelecom, Ion Roşca, în cadrul mesei rotunde “Beneficiile şi oportunităţile liberalizării sectorului TIC pentru consumatori şi pentru operatorii din acest domeniu”.

Potrivit lui Ion Roşca, Moldtelecom este pregătit să pună la dispoziţie infrastructura sa tuturor operatorilor din Republica Moldova, acest lucru fiind posibil în urma investiţiilor efectuate în perioada 2010-2011. Mai mult, Moldtelecom va oferi companiilor din domeniul TIC puncte de acces şi transport în bandă largă pe tot teritoriul Republicii Moldova, pentru ca aceștia să poată oferi servicii de Bitstream şi închiriere de capacităţi. „Misiunea operatorul naţional de telefonie fixă este de a avea un rol de locomotivă a dezvoltării sectorului TIC din Republica Moldova, oferind suport tehnic pentru dezvoltarea tuturor jucătorilor de pe piaţă şi buna desfăşurare a concurenţei. Încă în anul 2010 am stabilit ca unul din obiectivele principale ale companiei să fie liberalizarea continuă a pieţei pentru asigurarea condiţiilor egale pentru toţi operatorii”, a mai spus Ion Roşca.

Asociaţia Naţională a Companiilor Private din domeniul TIC (ATIC) a menţionat importanţa colaborării dintre Moldtelecom şi companiile private din domeniu. Preşedintele ATIC, Veaceslav Cunev, a declarat în cadrul aceleiaşi mese rotunde că respectiva colaborare este un catalizator puternic pentru dezvoltarea pieţei de telecomunicații din Republica Moldova. “Anunţul făcut azi este o oportunitate pentru operatorii privaţi. În acelaşi timp, sper că această colaborare nu se va limita doar la etapa dată, de liberalizare, ci se va transforma într-un proces continuu de care vor beneficia, în primul rând, clienţii tuturor companiilor TIC”, a mai spus Cunev.

Masa rotundă a fost organizată joi, 24 martie, de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din domeniul TIC (ATIC) şi a întrunit reprezentanţii companiilor din domeniu şi a instituţiilor de stat responsabile de TIC. Printre instituţiile prezente la masa rotundă s-au numărat Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC), operatori alternativi, membri şi non membri ai Asociaţiei Naţionale a Companiilor Private din domeniul TIC.

Sursa: www.itmoldova.com

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: IDSI
Ultima actualizare:  15-02-2012 09:28:10
Sursa: