ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Secretarul General al Guvernului, Victor BODIU, participă la săptămâna TIC organizată de Banca Mondială la Washington

2011-04-01

Secretarul General al Guvernului, Victor BODIU, participă la săptămâna TIC organizată de Banca Mondială la Washington

Prim-ministru Vlad FILAT şi Guvernul de la Chișinău au ales calea e-Transformării pentru că au ferma convingere că pot moderniza Republica Moldova prin tehnologiile informaţiei şi a comunicațiilor ( TIC). Iată ce a declarat Secretarul General al Executivului, Dl Victor Bodiu, în luarea sa de cuvânt în cadrul săptămânii TIC la Washington. “Privim cu încredere în viitor, suntem gata să învățăm de la țările-campioni la capitolul e-Guvernare ca să atingem performanțe, să devenim competitivi și să ridicăm standardele de viață în Republica Moldova.”

Victor Bodiu a vorbit despre acțiunile demarate de Cabinetul de Miniștri la capitolul e-Guvernare. Printre acestea-crearea Centrului de Guvernare Electronică și lansarea proiectului e-Transformarea Guvernării, finanțat de Banca Mondială. Potrivit Secretarului General, cele două inițiative reprezintă motorul schimbării și sunt menite să stimuleze aplicarea TIC pentru a contribui la afirmarea unui Guvern mai accesibil, mai productiv şi mai conectat la reţele.

Pe agenda săptămânii TIC de la Washington se numără subiecte legate de promovarea tehnologiilor moderne de dezvoltare, mecanismelor inovatoare de exploatare a TIC și de diseminare a celor mai bune practici în domeniul guvernării electronice.

Sursa: www.egov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: egov.md, e-dezvoltare, Centrul de e-Guvernare, 4G
Ultima actualizare:  15-02-2012 09:24:22
Sursa: