ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Ministerul TIC şi Microsoft Romania au semnat un Memorandum de intenţie

2011-04-01

Pavel Filip, ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi Ronald Binkofski, Director General al companiei Microsoft Romania au semnat astăzi un Memorandum de intenţie, parte a Programului global Inovativ Microsoft® pentru Guvern, al Microsoft Corporation (SUA).

Documentul stabileşte un cadru de colaborare între Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova şi Microsoft Romania în vederea promovării unor principii şi soluţii din domeniul TIC care să conducă la eficientizarea activităţii Guvernului în raport cu cetăţenii şi să contribuie la dezvoltarea socială şi economică a ţării.

După semnare, Ministrul TIC Pavel Filip, a apreciat înalt parteneriatul cu Microsoft. „Avem tangente directe în activitatea noastra, avem si dorinta de a utiliza intreg potentialul existent de cooperare. Misiunea parteneriatului nostru este de a promova solutii electronice pentru un proiect-prioritar al actualei guvernari, si anume edificarea e-guvernarii”, a declarat Ministrul. Pavel Filip a menţionat că una din prioritatile de pe agenda ministerului este Programul de dezvoltare a accesului la Internet în bandă largă pe anii 2010-2013. „Este un sector cu un potential puternic si va deschide noi oportunitati, pentru ca serviciile adresate cetăţenilor trebuie să fie accesibile în orice moment, de oriunde, prin intermediul oricărui tip de echipament”, a precizat Ministrul.

„Paralel cu solutia de modernizare si informatizare a procesului administrativ, de imbunatatire a capacitatilor de administrare, noi vedem e-guvernarea si ca un mijloc eficient de contracarare a coruptiei. Rolul ministerului TIC, este unul determinant in combaterea acestui flagel in relatia functionar-cetatean, functionar-bussines in oricare institutie de stat ori unitate administrativa”, a declarat Ministrul TIC, Pavel Filip.

„Cadrul de colaborare formal agreat astăzi cu Ministerul Tehnologiei Informaţiei și Comunicațiilor al Republicii Moldova va permite Microsoft să contribuie predictibil cu soluții pentru prioritățile anunțate de minister. Cu o experiență vastă obținută în inițiative similare desfășurate în întreaga lume, Microsoft poate juca un rol important în dezvoltarea societății informaționale moldovenești. Prin acest Memorandum vom pune la dispoziţia partenerilor moldoveni profesionalismul specialiştilor Microsoft, precum şi oferta noastră bogată pentru Republica Moldova – de la programe educaționale și de dezvoltare a aptitudinilor de utilizare a tehnologiei, până la soluții pentru implementarea serviciilor online de guvernare și activităţi de cooperare în materie de securitate”, a menţionat Ronald Binkofski.

Potrivit documentului Ministerul TIC şi Microsoft au identificat următoarele priorităţi ce pot fi influenţate în mod pozitiv prin tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC):

  • Contribuirea la definirea şi implementarea Strategiei Guvernamentale de construire a Societăţii Cunoaşterii în Moldova;
  • Accelerarea contribuţiei IT la dezvoltarea unei economii competitive, stimulând, astfel, dezvoltarea socială şi economică locală;
  • Favorizarea dezvoltării societăţii civile şi sociale; Îmbunătăţirea competenţelor instituţiilor guvernamentale în domeniul tehnologiei,
  • Dezvoltarea unui sistem naţional durabil pentru abilităţi şi competenţe în domeniul ştiinţei şi tehnologiei;
  • Guvernul să devină mai receptiv şi eficient în serviciul cetăţenilor.

Memorandumulu este încheiat pentru o perioadă de 2 ani şi va fi valabil pînă pe data de 30 iunie 2013.

Sursa: www.mtic.gov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: MTIC, Microsoft Romania
Ultima actualizare:  15-02-2012 09:24:53
Sursa: