ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Directorul Agenţiei Executive Europene pentru Cercetare în vizită la Chişinău

2011-04-04

În perioada 5-6 aprilie curent, dl Graham Stroud, directorul Agenţiei Executive Europene pentru Cercetare (AEC) va efectua o vizită de lucru la Chişinău, acţiune care se înscrie în şirul de activităţi pentru pregătirea asocierii Republicii Moldova la Programul Cadru 7 al Uniunii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologică şi activităţi demonstrative (PC7).

AEC este o organizaţie finanţatoare care administrează o parte important a PC7 (un buget de 6,5 mlrd. euro), fiind creată de Comisia Europeană în 2007 pentru a consolida excelenţa în cercetare şi inovare, inclusiv prin oferirea unor servicii eficiente comunităţii ştiinţifice. Printre componentele PC7 gestionate de AEC vom menţiona: Programul Oameni (Acţiunile Marie Curie-integral), programul Cooperare (Spaţiu şi Securitate), Programul Capacităţi (Cercetarea în beneficiul IMM-urilor). Prin stabilirea unui contact direct cu beneficiarii finali şi asigurarea unei vizibilităţi înalte a Uniunii Europene, AEC acţionează în calitate de promotor al Spaţiului European de Cercetare.

Cu ocazia vizitei la Chişinău dl Graham Stroud va susţine o prelegere publică pentru comunitatea ştiinţifică din ţara noastră despre activitatea Agenţiei Executive Europene pentru Cercetare, în cadrul căreia vor fi abordate următoarele subiecte: managementul proiectelor PC7 şi sugestii practice pentru gestionarea acestora, recepţionarea propunerilor de proiecte, procesul de evaluare a acestora şi selectarea evaluatorilor europeni, facilitatea unică de înregistrare, pregătirea acordurilor de grant etc.
Evenimentul va avea loc marţi, 5 aprilie, cu începere de la ora 10.00, în incinta Bibliotecii Ştiinţifice Centrale a AŞM, (str. Academiei 5/a).

Sursa: www.international.asm.md

Categoria: ASM Cuvinte-cheie: PC7, ASM
Ultima actualizare:  15-02-2012 09:22:36
Sursa: