ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Săptămîna telecomunicaţiilor şi societăţii informaţionale în Moldova 2011

2011-04-15

În perioada 17-20 mai 2011 la Chişinău, sub auspiciul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, se va desfăşura ediţia a V-a a „Săptămânii Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în Moldova - 2011”. Acest eveniment marchează Ziua Internaţională a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Celebrarea acestei zile are drept scop să contribuie la sensibilizarea societăţii privind beneficiile şi posibilităţile oferite de utilizarea Internet-ului şi a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în toate domeniile economice şi sociale, precum şi modalităţi de reducere a decalajul digital.

Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - 2011 este dedicată temei „O viaţă mai bună cu tehnologia informaţiei şi comunicaţiile în localităţile rurale”. Subiectul adoptat de către Consiliul UIT pentru anul 2011 este o continuitate a temei anului 2010: “Un oraş mai bun, o viaţa mai buna cu TIC”.

În cadrul „Săptămânii Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în Moldova - 2011” se vor desfăşura mai multe evenimente de anvergură, unite într-un scop şi ideologie comună de promovare a tehnologiilor infocomunicaţionale şi extinderea numărului de utilizatori ai tehnologiilor avansate în Republica Moldova.

În cursul Săptămînii vor avea loc următoarele evenimente: Decernarea premianţilor concursului jurnaliştilor „Cel mai bun produs media despre domeniul TIC”, decernarea premianţilor „Olimpiadei republicane la informatică” pentru elevi, profesori, Conferinţa Moldova ICT Summit – 2011, seminarul Regional UIT „Portabilitatea numerelor. Caracteristici de reglementare şi efectul de implementare”, masa rotundă „Cu privire la implementarea televiziunii digitale terestre”, desemnarea finaliştilor ediţiei a II a concursului „iTineret – viitorul începe cu tine”.

La evenimentele planificate se aşteaptă o prezenţă largă a experţilor din Moldova şi de peste hotare.

Marcarea în fiecare an a Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în ţara noastră s-a stabilit prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 558 din 30 aprilie 2008.

Începând cu anul 1969, Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, în fiecare an, la data de 17 mai marcează semnarea in 1865 a primei Convenţii Internaţionale a Telegrafului şi creării Asociaţiei Internaţionale a Telecomunicaţiilor. Evenimentul în cauză era sărbătorit ca Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor. Asambleea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Conferinţa Plenipotenţiară a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT) au stabilit ca începând cu anul 2007, ziua de 17 mai să fie declarată Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Sursa: www.mtic.gov.md

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: MTIC, Moldova ICT Summit, saptamana TIC in RM, saptamina TIC
Ultima actualizare:  28-04-2015 08:30:30
Sursa: