ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Bibliotecile publice din R. Moldova vor fi conectate la internet

2011-04-25

Bibliotecile publice din R. Moldova vor fi conectate la internet, iar personalul va fi şcolarizat cum să îl folosească. Este vorba despre un proiect al Fundaţiei „Bill and Melida Gates”.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Chiril Lucinschi, a menţionat în cadrul unei ceremonii dedicate Zilei Bibliotecarului că proiectul dat a fost deja implementat cu succes în Ţările Baltice, România, Bulgaria şi Ucraina. În toamna acestui an, va fi prezentat un raport public despre pregătirea bibliotecilor din R. Moldova pentru implicarea în acest program.

Ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi, a înmânat mai multor bibliotecari din Chişinău şi din ţară cea mai importantă diplomă a Ministerului Educaţiei – Diploma de onoare pentru activitatea depusă. Ministrul a precizat că meseria de bibliotecar este una din cele mai frumoase, iar bibliotecarii şi ceilalţi care activează în domeniul educaţiei sunt o familie mare.

Ziua Bibliotecarului a fost sărbătorită pentru prima dată în R. Moldova acum zece ani. În ţară există 2.914 biblioteci, dintre care două naţionale, 1.378 de biblioteci publice, 1.442 de biblioteci şcolare, 24 de biblioteci de colegii, 17 biblioteci universitare şi 51 de biblioteci specializate.

Sursa: www.itmoldova.com

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: Internet, biblioteca
Ultima actualizare:  15-02-2012 09:17:38
Sursa: