ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

CGE a prezentat Conceptul privind identificarea și autentificarea prin livrarea semnăturii digitale de pe telefonul mobil

2011-06-10

Centrul de Guvernare Electronică (CGE) a prezentat Conceptul privind identificarea și autentificarea prin livrarea semnăturii digitale de pe telefonul mobil, în cadrul ședințe de consultări publice cu reprezetanții sectorului bancar.

Pentru ca cetățenii să aibă acces sigur la servicii publice digitizate, ei trebuie să se identifice în siguranță online și de pe telefonul mobil.

Conceptul are în vedere două opțiuni. În prima este vorba de identificarea și autentificarea în baza unei soluții “Client”, de pe cartela SIM a telefonului mobil. A doua opțiune se referă identificarea dintr-o bază unică direct de pe server.

Reprezentanții sectorului bancar au menționat necesitatea aplicării unei soluții adecvate, rapide și moderne de identitate mobilă. Potrivit lor, securitatea datelor cu caracter personal trebuie să fie de primă importanță atunci când va fi selectată soluția.

Scopul consultărilor publice este identificarea celei mai potrivite soluții de identitate mobilă. Consultările sunt deschise până pe 30 iunie 2011.

Sursa: www.itmoldova.com

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: semnatura digitala, Centrul de e-Guvernare, siguranta pe Internet
Ultima actualizare:  04-02-2017 14:56:31
Sursa: