ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

O delegaţie MTIC se află la Singapore

2011-06-26

O delegaţie a Republicii Moldova, condusă de Pavel Filip, ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, efectuează în perioada 19-22 iunie curent o vizită de lucru în Republica Singapore, în cadrul căreia participă la Forumul ministerial TIC, ediţia a VII-a şi eGov Global Exchange 2011.

Forumul ministerial din anul curent întruneşte miniştrii TIC din peste 20 de ţări ale lumii şi reprezintă o platformă excelentă de dialog, schimb de experienţă, opinii pe marginea chestiunilor dezbătute.

eGov Global Exchange este un eveniment organizat de Ministerul Finanţelor şi Autoritatea Naţională Infocomm de Dezvoltare (iDA) din Singapore în comun cu Serviciile expozante. Tema forumului este “Guvernul în colaborare într-o lume conectată”. Evenimentul are scopul de a promova colaborarea şi schimbul de experienţă între circa 700 de participanţi din diferite ţări, precum şi demnitari oficiali, mediul academic şi analişti. Participanţii vor putea pune în discuţie tendinţele şi provocările apărute în sectorul TIC, precum şi sarcinile prioritare în e-Guvernare şi rolul mediului social pentru încurajarea participării cetăţenilor.

Din delegaţie fac parte: Dona Şcola, viceministru TIC, Stela Mocanu, Director executiv al Centrului de Guvernare Electronica, Sergiu Răilean, Director General al Î.S. “CRIS “Registru”.

Republica Singapore este un stat-oraş insular şi cea mai mică ţară din Asia de Sud-Est. Oraşul este un important centru economic şi industrial din zonă. Împreună cu Hong Kong, Coreea de Sud şi Taiwan, Singapore este unul dintre Tigrii Est Asiatici, state devenite celebre prin saltul economic impresionant înregistrat în anii 70-90 ai secolului trecut, bazat pe tehnologii informaţionale şi operaţiuni financiare. 

Sursa: www.mtic.gov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: MTIC, Centrul de e-Guvernare
Ultima actualizare:  15-02-2012 09:13:53
Sursa: