ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Prima şedinţă a coordonatorilor pentru e-Transformare

2011-07-01

Centrul de Guvernare Electronică (CGE) a organizat prima şedinţă a Consiliului Coordonatorilor pentru e-Transformare. Coordonatorii au analizat statutul consiliului şi modul de funcţionare al organizaţiei.

Selectarea serviciilor publice digitizate, inventarierea sistemelor TIC în sectorul public şi dezvoltarea capacităţii TIC au fost temele centrale ale discuţiilor.

În cadrul şedinţei, reprezentanţii CGE au prezentat priorităţile şi proiectele centrului şi metodologia de publicare a datelor guvernamentale cu caracter public (open data).

În termen de două luni, Consiliul Coordonatorilor pentru e-Transformare urmează să prezinte CGE un plan de selectare a serviciilor publice care urmează să fie digitizate. La fel, urmează să examineze nivelul de acces al tehnologiilor informaţionale în instituţiile publice şi procesul achiziţiilor de produse software.

Şedinţele Consiliului Coordonatorilor pentru e-Transformare se vor desfăşura lunar, în fiecare a patra joi din lună. Următoare şedinţă va avea loc pe 28 iulie, 2011.

Consiliul coordonatorilor pentru e-Transformare a fost creat pe lângă CGE în scopul coordonării tuturor proceselor necesare e-Transformării sectorului public.

CGE coordonează şi direcţionează activitatea Consiliului, asigură prin programe de instruire şi schimb de experienţă creşterea şi fortificarea capacităţii şi abilităţilor coordonatorilor Consiliului pentru implementarea strategiei de e-Transformare a sectorului public.

Sursa: www.egov.md 

Directorul Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, dl Igor Cojocaru se află în componenţa Consiliului Coordonatorilor pentru e-Transformare. 

Dispoziţia Guvernului privind componenţa nominală a Consiliului Coordonatorilor pentru e-Transformare

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: e-dezvoltare, Centrul de e-Guvernare
Ultima actualizare:  15-02-2012 09:13:01
Sursa: