ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

e-GUVERNUL TĂU: Servicii publice 24 de ore din 24 și date deschise în beneficiul cetățenilor

2012-02-03

„e-Guvernul tău” este sloganul campaniei de comunicare privind guvernarea electronică lansată pe 1 februarie 2012 de către eGov în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova. Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale fiind la rândul său partener cu eGov va promova activ acest proces  care reprezintă interacțiunea digitală dintre autorități și cetățeni, servicii, date și informații publice aproape de oameni, un Guvern transparent, eficient și rapid.

Obiectivele campaniei sunt promovarea conceptelor de e-Guvernare și e-Transformare și a produselor care vor rezulta în urma acestor procese.

“e-Guvernarea a încetat sa mai fie o opţiune. Ea reprezintă şansa unui guvern de a ţine pasul cu viața modernă și a răspunde nevoilor cetățenilor. Campania pe care o lansăm se bucură de susţinerea instituțiilor media din țară pentru difuzarea gratuită a materialelor video şi audio în sprijinul educării şi familiarizării publicului larg privind e-Guvernarea”, a spus Stela Mocan, directoarea executivă a Centrul de Guvernare Electronică.

Campania de informare şi educare se va desfăşura in trei etape pe parcursul anului 2012. Aceasta va cuprinde o serie de materiale scrise, spoturi video, audio, precum şi pastile informative difuzate pe canalele de televiziune și radio. Materialele vor introduce şi explica noţiuni precum e-Servicii, Date Deschise(Open Data), aplicații ale Datelor Deschise, Nor Informațional (Cloud Computing), Portal unic al serviciilor publice și altele.

Sursa: http://egov.md/

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: IDSI, e-guvernare, comunicare, Centrul de e-Guvernare, campanie
Ultima actualizare:  15-02-2012 07:47:08
Sursa: