ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

BATI lanseaza un sistem independent de evaluare a site-urilor din R. Moldova – SMTAI

2012-02-16

Studiul Biroului de Audit al Tirajelor şi Internetului (BATI) de măsurare a performanțelor siteurilor web se adresează tuturor site-urilor care funcționeaza pe piața de publicitate din Republica Moldova, indiferent de conținutul sau specificul lor. Editorii site-urilor pot beneficia de rezultatele Studiului de Măsurare a Traficului şi Audienţei pe Internet (SMTAI) pentru site-urile proprii după afilierea la BATI și contribuind la realizarea studiului.

Pentru soluția tehnică de măsurare a traficului și a audienței site-urilor web, a profilelor socio-demografice ale vizitatorilor acestor site-uri, BATI a selectat compania Gemius.

Gemius este o agenție internatională de research, liderul cercetării despre și pe internet din Europa. Inființată în Polonia, Gemius și-a extins granițele în regiunea EMEA și desfașoară operatiuni în mai mult de douazeci de piețe. Compania este pionierul metodologiei hibrid de măsurare a audienței online, integrand atat paneluri de consumatori cat și cercetare avansata site-centric, oferind media-plannerilor rezultate de o înaltă credibilitate (gemiusAudience).

Rezultatele de trafic și audiență vor fi obținute pentru prima data în Republica Moldova după standarde și metodologii alese și recunoscute de întreaga piață de publicitate online, acceptate de specialiști în domeniul cercetării. În acest fel, mediul online moldovenesc devine transparent și câștigă credibilitate, creându-se astfel premisele creșterii investițiilor în aceasta zonă.

Primele date furnizate referitoare la performantele siteurilor web vor fi disponibile in luna aprilie, după implementarea propriu-zisa a sistemului de măsurare. BATI va deveni practic furnizorul al indicatorilor de performanță a două dintre mediile de publicitate din Republica Moldova: presa scrisă și Internet, recunoscut atât de editori cât si de piața de publicitate.

Creat în iulie 2009, BATI este o structură asociativă constituită în scopul verificării independente şi obiective a indicatorilor de performanţă ale diverselor produse media. Membru al Asociaţiei poate deveni orice persoană juridică: mass-media, agenţie de publicitate, client de publicitate.

Lista site-urilor incluse în Studiu.

Pentru informaţii contactaţi: Stanislav Popov, director de audit, GSM: 060.300.400, e-mail: [email protected]

Sursa: http://itmoldova.com/

Ştiri similare: http://www.gemius.com

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: tiraj, site, performanta, Internet, BATI, audit
Ultima actualizare:  16-02-2012 15:02:19
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova