ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

„Train the trainer 1” - primul training din cadrul proiectului “Ideal-ist 2014”

2012-02-27

Ideal-IST 2014În perioada 15-17 februarie 2012 s-a desfăşurat primul training Train the trainer 1” din cadrul Proiectului Cooperarea transnaţională în domeniul TIC între Punctele Naţionale de Contact Ideal-ist 2014”.

La acest curs au fost utilizate teoriile și mulțimile de practici de reflecție şi schimb de experiență cu scopul de a instrui Punctele Naționale de Contact (NCP) din diferite ţări în domeniul Tehnologiilor Informaţionale şi de Comunicație (TIC) în tematici ca motivația, psihologia de învățare, psihologia de predare, stiluri de prezentare și învățare, conturarea și planificarea unui training, unei zile de informare. De asemenea au fost prezentate o serie de jocuri de training, care pot fi imediat aplicabile în zilele de informare organizate de către NCP-uri în ţara lor.

Din partea Republicii Moldova la training a participat Punctul Naţional de Contact pentru domeniul TIC, Elena Zamşa, care consideră că “astfel de training-uri sunt binevenite NCP-urilor din toate domeniile pentru a învăţa care sunt cele mai de succes metode pentru relatarea informaţiei instituţiilor interesate de Programul Cadru 7, cum trebuie corect să fie organizate prezentările pentru diseminarea Apelurilor ICT ale Programului Cadru 7.”

Trainingul a fost organizat în cadrul Proiectului „Ideal-ist 2014” în cooperare cu partenerul Academiei de Ştiinţe a Moldovei din Letonia - Starptautiska Lietiskas Optikas Biedriba și Compania BusinessMind din Austria. El s-a desfăşurat în incinta Hotelului K+K Maria Theresa, Viena, Austria.

Următorul training va avea tematica „Proposal Writing” (Scrierea Proiectelor) şi se va desfăşura pe 6-7 iunie 2012 în Irlanda, Dublin.

La training au participat partenerii proiectului din următoarele ţări:

AGENCE BRUXELLOISE POUR L'ENTREPRISE – Belgia

INSTITUTE OF INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES – Bulgaria

USTAV TEORIE INFORMACE A AUTOMATIZACE AV CR, v.v.i. - Republica Cehă

STARPTAUTISKA LIETISKAS OPTIKAS BIEDRIBA – Lituania

UNIVERSITE SIDI MOHAMMED BEN ABDELLAH – Maroc

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE IN INFORMATICA - ICI BUCURESTI – România

EFP CONSULTING Ltd - Marea Britanie

TURKIYE BILIMSEL VE TEKNOLOJIK ARASTIRMA KURUMU – Turcia

INSTITUTUL DE DEZVOLTARE A SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE – Moldova

 Obiectivul proiectului „Ideal-ist 2014” este sporirea vizibilității Punctelor Naționale de Contact şi îmbunătăţirea calității serviciilor oferite de NCP-uri în Europa în domeniul TIC.

Categoria: TIC International Cuvinte-cheie: training, punct national de contact, PC7, Ideal-IST 2014, Elena Zamşa
Ultima actualizare:  27-02-2012 09:56:31
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova