ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Anastasia Ştefaniţa la discuţii cu eurodeputaţii de la Bruxelles

2012-03-16

În perioada 05.02.2012 – 02.03.2012, Anastasia Ştefaniţa, responsabil Relaţii Naţionale şi Internaţionale în cadrul IDSI, a realizat un stagiu de practică în cadrul Parlamentului European.

Pe parcursul acestei perioade, dra A. Ştefaniţa s-a întâlnit cu mai mulţi europarlamentari din diferite state ale Uniunii Europene pentru a discuta situaţia Republicii Moldova sub diferite aspecte. O întâlnire relevantă a fost discuţia cu eurodeputatul Jan Brezina (Republica Cehă), membru al Comisiei “Industrie, Cercetare şi Energie”, care a explicat intenţia Uniunii Europene de a aloca mai multe fonduri pentru statele din Europa de Centru-Est în cadrul Programului Cadru 7 al UE.

La fel, dra Ştefaniţa a asistat la şedinţele diferitor grupuri de lucru, comisii ale Legislativului European, precum şi la şedinţele plenare ale Parlamentului, desfăşurate la Strasbourg, Franţa, timp de o săptămână.

Ca rezultat al acestei experienţe, au fost stabilite un şir de contacte utile pentru dezvoltarea parteneriatelor şi a colaborărilor IDSI pe viitor cu diverse structuri europene (KAS; SME Union, EPP ş.a.), precum şi valorificarea relaţiilor la nivelul asistenţilor europarlamentarilor întâlniţi, a eurodeputaţilor sau a altor persoane-cheie pentru IDSI.

Impresiile privind experienţa acumulată au fost împărtăşite cu entuziasm şi colegilor din IDSI.

Anastasia Ştefaniţa a declarat: “Încurajez şi recomand participarea în astfel de programe şi stagii de practică, care oferă experienţe şi impresii unice, deoarece ai oportunitatea de a asista la toate şedinţele Parlamentului European şi a audia rapoartele expuse, poţi vedea direct cum funcţionează instituţiile europene şi cum interacţionează între ele. Discuţiile cu europarlamentarii sau asistenţii acestora îţi oferă posibilitatea de a transmite mesajul despre ţara ta şi despre oamenii din Moldova, astfel poţi comunica lumii despre ceea ce ea încă nu cunoaşte.”

Stagiul de practică a fost organizat în cadrul programului Fundaţiei Robert Schuman, care pe parcursul a multor ani susţine astfel de activităţi, inclusiv pentru statele nemembre UE, cum ar fi Republica Moldova.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: stagiu de practica, PC7, Parlamentul European, Anastasia Ştefaniţa
Ultima actualizare:  16-03-2012 15:34:16
Sursa: