ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Training de utilizare a bazelor de date EBSCO

2012-03-23

Pe 22 martie 2012 în sala de conferinţe a Bibliotecii Ştiinţifice Centrale „Andrei Lupan” a AŞM, a avut loc trainingul de utilizare a bazelor de date EBSCO, susţinut de Andrei Socolov, manager regional EBSCO.

EBSCOhost este un serviciu de referinţe online accesibil prin intermediul internetului, ce oferă acces la o colecţie de baze de date. Aceste baze de date pot avea un conţinut academic multidisciplinar, specializat pe un anumit domeniu sau enciclopedic şi cuprind articole din publicaţii periodice (rezumate şi/sau full text), cărţi, referinţe, cităr, rapoarte, cercetări, studii de piaţă, studii de caz, imagini şi hărţi.

Andrei Socolov a menţionat că EBSCO este o bază de date deosebită, fiindcă înglobează alte baze de date care se ocupă de stocarea, gestionarea, marketingul informaţiei ştiinţifice de pe glob. „Ea este utilă tuturor cercetătorilor, studenţilor, academicienilor care la doar distanţa de un click pot să găsească informaţia necesară din mai multe baze de date.”

În anul curent Biblioteca Ştiinţifică Centrală „Andrei Lupan” a AŞM extinde abonamentul pentru bazele de date EBSCO, oferind acces utilizatorilor la Academic Search Premier şi la Academic Search Complete. Abonamentul va intra în vigoare începând cu 1 aprilie.

La eveniment au participat mai mulţi cercetători, oameni de ştiinţă, alte persoane interesate de utilizarea bazei de date EBSCO.

Pentru a descărca prezentarea de la eveniment accesaţi linkul de mai jos:
EBSCO- Andrei Socolov

 

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: baze de date stiintifice, EBSCO, training
Ultima actualizare:  26-03-2012 08:38:15
Sursa: