ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Poate IDSI să devină Centru de Informare şi Acces?

2012-03-28

Pe 28 martie 2012, o delegaţie din Koreea a vizitat Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale cu scopul de a evalua dacă în incinta lui este posibil să fie deschis un Centru de Acces Informare şi Acces.

Directorul IDSI a făcut o scurtă prezentare a IDSI, după care împreună cu delegaţia au făcut o excursie prin toate oficiile IDSI.

Choi Woan-Sik, Directorul proiectului Global It Cooperation Division Global Project Dept, NIA (Agenţia Naţională a Societăţii Informaţionale din Republica Koreea), a menţionat că în competiţie sunt incluse 4 instituţii din Republica Moldova: Î.S. Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, Î.S. „Registru”, Universitatea Liberă din Moldova şi Academia de Administrare Publică sub egida preşedintelui Republicii Moldova. Totodată a spus că instituţia câştigătoare va afla rezultatul mâine, iar vineri, 30 martie, va avea loc ceremonia de semnare a Memorandumului de Înţelegere dintre NIA şi compania câştigătoare.

Câteva din criteriile de evaluare a instituţiilor sunt: accesibilitate, locaţie, aşezământ (minim 330 m2), eficacitate, capacităţi de cooperare, abilităţi financiare, durabilitate, resurse umane, educaţie şi altele.

După ce instituţia este selectată începe procesul de construcţie a sălilor: IT training Lab, Seminar Room, Internet Lounge şi Administrative Office, construcţia cărora poate dura între 2 şi 3 luni, iar mai apoi sălile sunt dotate cu echipament performant finanțat de guvernul Republicii Koreea.

Evenimentul face parte din programul vizitei companiei NIA din Republica Koreea în Republica Moldova cu acțiunea de evaluare a unui Centru Coreean Informare şi Acces Moldova-Koreea.

Un centru similar a fost deschis pe 2 martie 2012 în capitala Ukrainei, Kiev. Universitatea de Dezvoltare a Resurselor Umane, care este o instituție educaţională non-profit, independentă, a câştigat proiectul şi în incinta ei s-a deschis un Centru de Informare şi Acces, care include un salon cu acces gratuit la internet pentru vizitatorii din regiune, o sală de seminare pentru a găzdui evenimentele interne şi internaţionale. Infrastructura, computerele şi echipamentul pentru videoconferinţă au fost oferite totalmente din bugetul Guvernului Republicii Koreea.


Anastasia Seraciov

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: NIA, Internet, Igor Cojocaru, IDSI, competitie, Choi Woan-Sik, Centru de Informare si Acces
Ultima actualizare:  03-04-2012 09:51:45
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova