ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Republica Moldova a aderat la Parteneriatul Guvernelor Deschise

2012-04-18

O delegaţie din partea Republicii Moldova participă pe 17 şi 18 aprilie la prima reuniune anuală a Parteneriatului pentru Guverne Deschise care se desfăşoară în Brazilia.

Ţara noastră este reprezentată la forum de către Secretarul General al Guvernului, Victor BODIU, directoarea executivă a Centrului de Guvernare Electronică, Stela MOCAN şi coordonatoarea Date Deschise din cadrul Centrului de Guvernare Electronica, Irina TIŞACOVA. La reuniune participă reprezentanţi din peste 50 de ţări. Între aceştia Preşedintele Braziliei, Rousseff DILMA, Prim-ministrul Georgiei, Zurab ZHVANIA şi Secretarul de Stat al SUA, Hillary CLINTON. Delegaţii discută pe marginea planurilor privind deschiderea guvernelor pentru cetăţeni.

Secretarul General al Guvernului, Victor BODIU, a prezentat la forum Planul de Acţiuni al Guvernului Republicii Moldova pentru un Guvern Deschis. Ţara noastră îşi focalizează eforturile pentru a aplica în practică trei mari obiective: consolidarea integrităţii publice, eficientizarea administrării resurselor publice şi îmbunătăţirea serviciilor publice.

Spre deosebire de alte reuniuni la nivel global, liderii lumii sînt însoţiţi de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi cei ai companiilor din domeniul TIC. Toţi sînt parteneri egali în această iniţiativă globală.

Guvernarea Deschisă schimbă fundamental modul în care trăim şi guvernăm şi oferă soluţii pentru problemele cu care se confruntă ţările lumii. Noile tehnologii sporesc accesul la informaţii, promovează transparenţa în guvernare, asigură lupta împotriva corupţiei, participarea cetăţenilor la actul de guvernare şi îmbunătăţesc simţitor serviciilor publice.

Guvernul Republicii Moldova a subsemnat acestei iniţiative şi a intrat astfel în era deschiderii!

Sursa: http://itmoldova.com/

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: e-guvernare
Ultima actualizare:  18-04-2012 16:35:41
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova