ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Directorul IDSI şi un expert din Coreea în vizită la Incubatorul de Afaceri din Ştefan-Vodă

2012-04-20

În ziua de 14 aprilie 2012, Igor Cojocaru, directorul Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaționale, şi expertul Young Sik Kim, consilier al procesului de e-Guvernare în RM, reprezentant al Guvernului Republicii Coreea, au fost în vizită la Incubatorul de Afaceri din Ştefan-Vodă.


Scopul vizitei a fost identificarea modalităților de colaborare în domeniul cercetare şi inovare cu primul Incubator de Afaceri din Ştefan-Vodă şi în special cu compania IT „Bit InterNet” , care îşi are sediul în incinta Incubatorului.

Directoarea Incubatorului de Afaceri, Aurelia Ţurcanu şi Directorul „Bit InterNet”, Vitalie Bugaian, au rămas plăcut surprinşi că în trei zile de la deschiderea companiei au primit deja un apel de colaborare. Expertul din Coreea a spus că va susţine va susţine iniţiativele din Republica Moldova şi inclusiv Incubatorul de Afaceri din Ştefan-Vodă prin oferirea de consultanţă continuă din domeniul tehnologiilor informaţionale şi societăţii informaţionale cu dreptul de a efectua transferul de cunoştinţe în ceea ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei IT din regiune. La rândul său, directorul IDSI a venit cu iniţiativa de colaborare cu rezidenţii incubatorului prin instruiri şi transfer de cunoştinţe, iniţierea unor proiecte comune, parteneriate publice-private (PPP) care vor avea ca scop crearea unei punţi de transfer tehnologic între IDSI, organizaţiile din sfera ştiinţei şi inovării din Ştefan-Vodă şi companiile din zonele rurale.


Compania IT „Bit InterNet” va oferi în Ştefan-Vodă cursuri de Microsoft office, web design, sisteme de operare, de limbă engleză, soluţii de reţea securizată VPN, soluţii de telefonie IP, reîncărcare tonere şi cartuşe, promovarea şi dezvoltarea identității web ş.a.

Amintim că pe 12 aprilie 2012 Incubatorul de Afaceri din Ştefan-Vodă a fost creat în baza Matricei de Politici pentru Programul de suport Sectorial ,,Stimularea Economică în Zonele Rurale”, finanţat de UE, în concordanţă cu priorităţile Guvernului RM de creare a infrastructurii de suport în afaceri adecvate necesităţilor mediului de afaceri, îndeosebi din zonele rurale.

Mai multe informaţii aflaţi aici:

http://www.businesspress.md/
http://economie.moldova.org/
http://www.trm.md/
http://businessportal.md/

 

Anastasia Seraciov

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Young-Sik Kim, vizite, Ştefan-Vodă, Incubator de Afaceri, Igor Cojocaru, Bit InterNet
Ultima actualizare:  20-04-2012 12:42:33
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova