ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

S-a lansat site-ul inovații.gov.md

2012-05-03

Guvernul Republicii Moldova în cadrul programului de e-TRANSFORMARE A GUVERNĂRII lansează site-ul inovații.gov.md.

Platforma găzduiește concursul INOVAȚII ÎN GUVERNARE 2012. Pe site sunt publicate regulamentul competiției, criteriile de selectare a participanților și prezentate exemple de proiecte.

Concursul se adresează instituţiilor publice, precum si funcţionarilor care, prin utilizarea creativă a tehnologiilor moderne, își aduc aportul la îmbunătățirea serviciilor publice și la prevenirea corupției încurajând, astfel, o democrație participativă.

Proiectele înscrise în competiție trebuie sa descrie utilizarea cu succes a unei aplicaţii software inovatoare, deja în uz, care este folosită prin intermediul web, a computerului sau a unui dispozitiv mobil.

Premiile concursului vor consta în produse sau servicii care sprijină inovațiile, cum ar fi dezvoltarea site-urilor web, conexiune la internet, computere, dispozitive mobile, tablete, licențe software, etc. Proiectele câștigătoare vor fi promovate la nivel național în cadrul Conferinței pentru inovații în sectorul public din Decembrie 2012. Reamintim ca aplicațiile vor fi acceptate în perioada 15 mai-30 septembrie 2012.

În concurs se pot înscrie: autorități publice centrale (inclusiv ministere, agenţii, autorităţi subordonate), autorităţi publice locale, funcţionari publici sau consultanţi angajaţi pe termen scurtîn cadrul APC/APL. Este încurajată colaborarea cu societatea civilă și dezvoltatorii TI.

Concursul INOVAȚII ÎN GUVERNARE 2012 este organizat în parteneriat cu Fundația Soros-Moldova, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Banca Mondială, Asociația Companiilor TIC, Fundația Est-Europeană.

Pe site este disponibilă abonarea la newsletter. Cei interesați vor primi informații despre sesiunile de informare și termenele limita de aplicare.

Sursa: http://itmoldova.com/

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: e-dezvoltare, e-guvernare, Inovatii, site
Ultima actualizare:  03-05-2012 14:17:34
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova