ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

„Inițiere în Guvernarea Electronică”

2012-05-25

Graţie acordului de colaborare încheiat între Centrul de Guvernare Electronică şi Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale mai mulţi angajaţi începând cu februarie 2012 au avut posibilitatea să urmeze cursul „Inițiere în Guvernarea Electronică”.

Pe 24 mai 2012 , în incinta Cancelariei de Stat tuturor participanţilor la primele trei runde ale cursului le-au fost înmânate certificate de absolvire ale ciclului de prelegeri.

În această perioadă din partea AŞM şi IDSI au fost instruite 4 persoane. În a doua jumătate a anului 2012 angajaţii IDSI plini de motivaţie şi cu noi cunoştinţe vor iniţia implementarea celor mai bune practici din IT şi ITIL v3 la IDSI.

În general la curs au fost instruiți 98 funcționari publici. Printre aceștia s-au numărat coordonatori pentru e-Transformare, șefi de direcții, specialiști TIC, specialiști în monitorizare și evaluare a politicilor, funcționari ai Băncii Naționale a Moldovei. Cursul va continua. În următoarele patru runde vor fi instruiți încă 100 funcționari publici.

Cursul a finalizat cu un test în scris care a avut la bază punctaj de performanță. Conform informaţiilor centrului de presă a eGov cel mai bun rezultat a obținut Alexandru Roșioru, coordonator pentru e-Transformare în cadrul Ministerului Sănătății, Directorul Centrului Național de Management în Sănătate. Domnul Roșioru s-a învrednicit astfel de premiul I. Premiile II și III au fost decernate lui Ion Pascaru, coordonator pentru e-Transformare, șef Direcţie organizare procese şi gestionare proiecte TI, Departamentul tehnologii informaţionale, Banca Națională și lui Igor Zavalski, șeful Direcției Comunicaţii şi Sisteme Informaţionale, Centrul de Comunicaţii şi Informatică a Marelui Stat Major al Armatei, manager TIC, Ministerul Apărării.

ORANGE Moldova a oferit cadouri pentru primele trei cele mai bune rezultate și următoarele zece rezultate. AV Macrocom SRL , S.C. FiaTest SRL(România), BITDEFENDER și LENOVO au oferit cadouri celorlalți absolvenți ai cursului.

Anastasia Seraciov

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Initierea in Guvernarea Electronica, IDSI, cursuri, Centrul de e-Guvernare
Ultima actualizare:  25-05-2012 11:26:54
Sursa: