ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

FP7-PEOPLE-2012

2012-05-25

Pe data de 13 martie 2012 Comisia Europeană a lansat trei apeluri noi în cadrul acţiunilor Marie Curie:
FP7-PEOPLE-2012-IEF,
FP7-PEOPLE-2012-IIF,
FP7-PEOPLE-2012-IOF.

Pentru bursele intra-europene pentru dezvoltarea carierei (Intra-European Fellowships for Career Development – IEF) pot aplica cercetători care îşi desfăşoară activitatea în statele membre ale UE sau din ţările asociate. Trebuie să dispuneţi de o diplomă de doctorat sau să fi lucrat cel puţin 4 ani în domeniul cercetării (cu normă întreagă), după ce aţi obţinut o diplomă care să vă dea acces la studii doctorale. În general, trebuie să derulaţi proiectul la sediul unei organizaţii gazdă dintr-un al stat membru al UE sau dintr-o altă ţară asociată decât cea din care proveniţi. De asemenea, se acordă o atenţie deosebită candidaţilor care se întorc la cariera în domeniul cercetării după o perioadă de întrerupere. Mai multe despre burse IEF în română.

Sunt eligibili pentru burse internaţionale de primire (International Incoming Fellowships – IIF) cercetătorii care vin din ţări terţe într-un stat membru sau într-o ţară asociată. Pentru a candida, trebuie să dispuneţi de o diplomă de doctorat sau să fi lucrat cel puţin 4 ani în domeniul cercetării (cu normă întreagă), după ce aţi obţinut o diplomă care să vă dea acces la studii doctorale. Acesta este un minim. Cu cât aveţi mai multă experienţă, cu atât veţi avea mai multe şanse de a fi acceptat pentru această acţiune. Cererea dumneavoastră pentru IIF trebuie elaborată în colaborare cu organizaţia sau instituţia din Europa care doreşte să vă găzduiască. Organizaţiile gazdă pot fi universităţi, centre de cercetare sau companii. Mai multe despre burse IIF în română.

Bursele internaţionale de plecare pentru dezvoltarea carierei (International Outgoing Fellowships for Career Development – IOF) sunt destinate cercetătorilor din statele membre ale UE şi din ţările asociate. Pentru a candida, trebuie să dispuneţi de o diplomă de doctorat sau să fi lucrat cel puţin 4 ani în domeniul cercetării (cu normă întreagă), după ce aţi obţinut o diplomă care să vă dea acces la studii doctorale. Însă dacă aveţi mai multă experienţă, acest fapt este binevenit şi nu vă va afecta şansele de a obţine o IOF. Mai multe despre burse IOF în română.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiect: 16 august 2012, ora 17.00 (ora Bruxelles-ului).

Pentru detalii accesaţi:
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/people

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Punctului Naţional de Contact pentru Mobilitate (dr. Diana Stah) la telefon +373 68023253 sau pe e-mail [email protected]

Sursa: www.math.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: IEF, apel, IIF, IOF, PC7, People
Ultima actualizare:  25-05-2012 13:13:43
Sursa: