ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

36% din populaţia Republicii Moldova nu a folosit niciodată internetul

2012-05-28

36% din populaţia Republicii Moldova, în special în mediul rural, nu a folosit niciodată internetul, arată un sondaj IMAS realizat pe un eşantion de aproximativ 1000 de respondenţi, transmite Info-Prim Neo.

Respondenţii au fost doar de pe malul drept al Nistrului, iar rezultatele sondajului au folosit pentru a adapta filosofia Programului Global Libraries la specificul local, demarând astfel etapa pilot a programului.

Potrivit sondajului, 17% din bibliotecile publice din Moldova sunt dotate cu calculatoare, dintre care doar 11% au acces la internet şi numai 9% din respondenţii sondajului vizitează cu regularitate bibliotecile publice.

Bibliotecile au resurse limitate de literatură şi utilaj, dar şi posibilităţile limitate de instruire pentru bibliotecari. O problemă este şi percepţia depăşită a rolului şi capacităţii bibliotecilor publice în rândul funcţionarilor publici şi infrastructura inadecvată a acestor instituţii.

În cadrul programului pilot Global Libraries, care va fi implementat pe parcursul următorilor 2 ani, aproximativ 60 de biblioteci publice din ţară vor fi dotate cu calculatoare şi acces la internet.

Sursa: www.itmoldova.com

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: Global Libraries, computer, IMAS, Internet, sat, sondaj
Ultima actualizare:  28-05-2012 10:48:31
Sursa: