ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Forul Investiţional Internaţional “Moldova – CEFTA – UE: Dialog, Comerţ, Investiţii”

2012-06-04

În perioada 29 – 30 mai , la Chișinău, s-a desfășurat Forul Investiţional Internaţional “Moldova – CEFTA – UE: Dialog, Comerţ, Investiţii”. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie, Ministerul Economiei al Republicii Moldova, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO) în parteneriat cu proiectul ”DIHK-CEFTA”.

Agenda Forumului a inclus desfăşurarea sesiunilor plenare cu prezentarea oportunităţilor sectoriale şi regionale din domeniul investiţii, IT, zonelor economice libere şi parcurilor industriale, precum şi oportunităţilor de cooperare în ţările CEFTA.

Directorul secretariatului CEFTA, Renata Vitez, a apreciat concurenţa pentru pieţe de desfacere şi investiţii care se observă între statele –membre CEFTA, menţionând că acestea trebuie să anuleze restricţiile de ordin veterinar şi fitosanitar din comerţul comun.

Viceministrul TIC , Dona Şcola, a făcut la for o prezentare despre oportunităţile pentru companiile TIC din Moldova şi avantajele pe care le poate oferi Moldova în comparaţie cu ţările din regiune.

La Forum au participat peste 200 de delegaţi : oficiali şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din ţările membre CEFTA , UE – Germania, Grecia, România, Polonia și CSI.

Republica Moldova a devenit membru al Acordului de Comerţ Liber Central European (CEFTA) în 2007. Acordul prevede anularea tuturor taxelor vamale pentru operaţiuni de import şi export, înlăturarea barierelor cantitative şi a altor plăţi în comerţul cu produse agricole şi industriale. Membri CEFTA sunt: Albania, Bosnia şi Herzegovina, Macedonia, Moldova, Montenegro, Croaţia, Serbia, UNMIK/KOSOVO.

Sursa:www.mtic.gov.md

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: parteneriat cu mediul de afaceri, MTIC
Ultima actualizare:  04-06-2012 14:02:22
Sursa: