ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI – IGS: un parteneriat eficient

2012-04-06


La data de 5 Aprilie 2012, angajaţii Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale (IDSI) au participat la un seminar cu tema: Cultura seismică, în cadrul Institutului de Geologie şi Seismologie (IGS). Acest seminar a fost organizat în baza acordului de colaborare tehnico-ştiinţifică între IDSI şi IGS din data de 12 august 2011.

Seminarul dat a fost unul cu caracter informativ, astfel angajaţilor IDSI li s-a explicat comportamentul adecvat pe care trebuie să-l adoptăm fiecare dintre noi în cazuri excepţionale şi anume în caz de cutremur de pămînt. Vorbitorul, Dl Ilieş - şeful Centrului de Seismologie Experimentală al IGS, a prezentat şi sistemul de monitorizare în timp real a cutremurelor de pământ în baza datelor primite de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului din Bucureşti, România. Angajaţii IDSI s-au arătat foarte interesaţi de acest sistem precum şi de informaţia privind comportamentul în caz de cutremur, de aceea seminarul s-a desfăşurat sub forma unor discuţii libere.

Toate activităţile organizate în colaborare cu IGS, inclusiv seminarul respectiv, sunt acţiuni reuşite care rezultă cu schimb de experienţă, suport reciproc, utile pentru ambii parteneri.
IDSI pune un accent major pe colaborarea cu institutele Academiei de Ştiinţe din Moldova, iar parteneriatul cu IGS este un exemplu pozitiv în acest sens.
 

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: seminar, IGS, acord de colaborare
Ultima actualizare:  11-06-2012 14:00:55
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova